Lemond a millások vezetője: nem hajlandó Gyurcsótánnyal egy listán szerepelni

Lemond a millások vezetője: nem hajlandó Gyurcsótánnyal egy listán szerepelni

Lemond, mert nem akar egy listán szerepelni Gyurcsánnyal és Mesterházyval. Ez nem jelenti automatikusan, hogy A Milla kilépne az Együtt-PM szövetségből.

Nincs még végleges döntés arról, hogy mit lép Juhász Péter, az Együtt-PM szövetség társelnöke, aki korábban kizárta, hogy egy listán szerepeljen Gyurcsány Ferenccel. Ezt Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke mondta csütörtökön sajtótájékoztatón újságírói kérdésre, hangsúlyozva: ez a döntés azért sem születhetett meg, mert még nem állapodtak meg a Demokratikus Koalícióval a közös listáról.

Hírdetés

Szigetvári Viktor utalt rá, hogy Juhász Péter már korábban világossá tette, nem fog egy listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel. Szigetvári ugyanakkor azt mondta: nem tudja megmondani, mi következik ebből (azaz ebben az esetben lehetséges-e, hogy Juhász Péter megtartja egyéni választókerületét). Cáfolta, hogy eldőlt volna, a Juhász Péter vezette Milla Platform kilép az Együtt-PM szövetségből. Azt viszont megerősítette, hogy Juhász Péter a további politikai karrierjéről szóló döntést megvitatja a Millával.

Nem sokkal Szigetvári nyilatkozata után Juhász Péter közleményben erősítette meg: nem állhat elő olyan helyzet, hogy egy olyan listán szerepeljen, amelyet Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltként vezet, vagy amelyen Gyurcsány Ferenc helyet kap. „Az Együtt-PM Szövetség tegnap újabb megállapodást kötött az MSZP-vel a választási együttműködésről. Miközben a demokratikus ellenzék pártjainak összefogása szerintem is elkerülhetetlen és támogatnám, azonban a kirajzolódó konstrukció számomra nem vállalható. Meggyőződésem szerint, egy ilyen megoldás nem növeli a kormányváltás és a korszakváltás esélyét. Minden további kérdésben az Együtt 2014 elnökségébe engem delegáló Együtt Egymillióan Platform dönthet, amelynek ma felajánlottam lemondásomat.”


Forrás:deres.tv
Tovább a cikkre »