Lemigránsozta a magyarokat Pukli István – mindannyiunkat vérig sértett

A határon túli magyarokat is migránsnak tartja a kormányellenes tanártüntetések vezéralakja, a fő pedagógusdemonstrátor Pukli István. Az Orbán-kabinet megbuktatásában érdekelt Tanítanék Mozgalom arca, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KLIK) küldött levelében odáig megy, hogy kinyilvánítja, szerinte a honfoglaláskor a Kárpát-medencébe érkező magyarok is migránsok.

Magyar Menedék - Tepe

Miután nem sikerült gyorsan kormányt buktatnia, és a kezdeti lelkesedés után már a pedagógustüntetések is érdektelenségbe fulladtak, a jelek szerint teljesen elgurult a gyógyszere Pukli Istvánnak, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának, a kormányellenes tanártüntetések vezéralakjának. Az Orbán-kabinet megbuktatásában érdekelt Tanítanék Mozgalom arca ugyanis most olyan levelet küldött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KLIK), amelyben arról értekezik, hogy a honfoglaláskor a Kárpát-medencébe érkező magyarok is migránsok. A durva dokumentum előzménye, hogy a KLIK budapesti tankerületének igazgatója levélben szólította fel az intézményvezetőket, hogy küldjenek listát az iskolában tanuló migránsokról, valamint arról, hogy hányan távoztak a tanév közben, és hány diáknak maradt meg a tanulói jogviszonya a tanév lezárulta után is.

Hírdetés

Pukli Istvánnak olyan válaszlevelet sikerült papírra vetnie, amellyel minden magyart vérig sért. A fő pedagógusdemonstrátor a levél elején kifejti, kihívás elé állítja a feladat, mert azt értelmezni sem tudja. Számára ugyanis nem világos, hogy a tíz éves kora óta Magyarországon tanuló kínai kislány is migráns, vagy csak az, aki most menekült Szíriából, Afganisztánból.

“Neadjisten migránsnak számít-e az a tanuló, aki Erdélyből, Délvidékről vagy Kárpátaljáról betelepülő magyar? Ha tágabb értelemben nézzük, a honfoglaláskor a Kárpát-medencébe érkező magyarok is migránsok. Ebben az értelemben jelenleg 576 migráns jár az iskolába. Mindezek mellett fölmerül bennem a kérdés: milyen céllal kérik be tőlünk az adatokat? Reményeim szerint segíteni szeretnének a tanulókon, viszont ez az utasítás erre vonatkozóan nem tartalmaz semmiféle leírást” – írja Pukli, aki levelét azzal zárta, hogy a “feladat pontosításáig, elsősorban a migráns szó definíciójának megadásáig” nem tudja teljesíteni a KLIK kérését.

pestisrácok.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »