Lement a panelház lakója a gyanús férfihez, mire az szíven szúrta

Lement a panelház lakója a gyanús férfihez, mire az szíven szúrta

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hajtóvadászatot folytatott a 2022. január 16-án éjjel a főváros XVI. kerületében történt emberölés tettesének felkutatása érdekében.

Az Életvédelmi Osztályon létrehoztak egy húszfős nyomozócsoportot, melynek tagjai kizárólag ezzel az üggyel foglalkoztak, de mellettük a BRFK számos más egysége is bekapcsolódott az adatgyűjtésbe – írta a rendőrség honlapja.

A nyomozás részleteiről dr. Pál Adrián r. ezredes Budapest rendőrfőkapitánynak bűnügyi helyettese sajtótájékoztatón számolt be január 19-én. A rendelkezésre álló adatok szerint a későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a környéken gyanúsan ólálkodó férfit, utána ment, hogy megállítsa, mire az ismeretlen szíven szúrta.

Hírdetés

A mentők és az orvosok hiába küzdöttek életéért, már nem lehetett megmenteni.

Az ezredes elmondta, hogy a rendőrök „véreb módjára”, házról-házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekménytől számított 38. órában XVI. kerületi tartózkodási helyén elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit.

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, a szemetest pedig azóta kiürítették.

A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »