Lement a Nap: Dobrev Klára feloszlatta az árnyékkormányát

Lement a Nap: Dobrev Klára feloszlatta az árnyékkormányát

A DK európai parlamenti listavezetője a választási eredmények nyomán arra jutott, új megoldásokat kell keresniük.

A tegnap esti eredményeknek sok tanulsága van, de mindenekelőtt az első szó ismét a köszöneté. Köszönöm azoknak, akik tegnap az erős, szociális Európát és az általam vezetett, közös listát támogatták! A következő öt évben is azon leszünk, hogy Európa minden korábbinál egységesebb és erősebb legyen, erre kértünk felhatalmazást, ez a kötelezettségünk – írta Facebook-oldalán Dobrev Klára.

A DK EP-listavezetője már a választás estéjén arról beszélt, hogy csalódást keltő eredményt ért el a DK, az MSZP és a Párbeszéd választási szövetsége. Míg 2019-ben négy európai parlamenti mandátumot szerzett a DK, az idei választáson csak kettőt. Dobrev Klára szerint az egyetlen megmaradt Európa-párti, baloldali közösségként új, a korábbiaktól eltérő módszereket is kell keresniük az Orbán-rendszerrel szembenálló szavazók megszólítására. Szerinte hosszú távon egy karakteres, baloldali program lehet csak sikeres, ezen dolgozott az árnyékkormánya 2022 szeptembere óta.

Hírdetés

” Az árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér” – jelentette be Dobrev Klára.

Azt ígérte azonban, hogy teszik tovább a dolgukat, maradnak, akik voltak öt napja, öt hónapja, vagy épp öt éve: elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok.

„Azért, hogy az a baloldali politika, az a szakpolitikai alternatíva, amit mi képviselünk, a mostaninál nagyobb támogatottságot élvezzen, új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresnünk” – írta a bejegyzésében a DK európai parlamenti képviselője.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https://www.facebook.com/dobrevklara/videos/1133518731210963/&show_text=true&width=267&t=0


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »