Lelőttek egy orosz helikoptert Palmyra közelében (videó)

Lelőttek egy orosz helikoptert Palmyra közelében (videó)

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium szombaton közölte, hogy ISIS terroristák orosz helikoptert lőttek le Palmyra szíriai város közelében, megölve két orosz oktató pilótát.

Július 8-án orosz katonai oktató pilóták próbarepülést hajtottak végre egy szíriai MI-25/MI-35 helikopterrel (a MI-24 exportváltozata), amikor a szíriai hatóságok kérték, hogy mérjenek légi csapásokat ISIS terroristák egy nagyobb kontingensére, amely Palmyrától keletre manőverezik. Áll a minisztérium közleményben.

A helikopter orosz személyzete visszaverte a nagy létszámú ISIS terrorista csoport szíriai kormányerők elleni támadását

“A személyzet vette a szíriai kormányerők parancsnokságának kérelmét, hogy mérjenek csapásokat az előretörő ISIS fegyveresekre. A gép parancsnoka, Riafagat Khabibulin úgy döntött, hogy megtámadják a terroristákat. Az orosz személyzet szakszerű légi beavatkozása meggátolta a vahhabita terroristák előretörését. Amikor a helikopter lőszerkészlete kifogyott és haladási irányt változtatott, akkor a terroristák a felszínről eltalálták,ezután a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt álló területen lezuhant. A helikopter személyzetének tagjai hősi halált haltak.”

Hírdetés

A mártír orosz pilótákat, Riafagat Khabibulint (az 55. Önálló Helikopter Ezred parancsnokát) és Jevgenyij Dolgint poszthumusz kitüntetik, közölte a minisztérium.

Riafagat Khabibulin

A gép olyan területre zuhant, amit a szíriai kormányerők tartanak ellenőrzésük alatt. Moszkva közlése szerint eddig 12 orosz állampolgár vesztette életét az Iszlám Állam elleni küzdelem során.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »