Lelőttek egy 17 éves migránst külföldön

Holtan találtak egy 17 éves migránst szombaton egy embercsempészhajón, amely a török tengeri határ közvetlen közelében lévő Szími görög sziget felé közeledett, és amelynek legénysége összetűzésbe keveredett a görög parti őrséggel. A fiú egyelőre tisztázatlan körülmények között, feltehetőleg lőfegyvertől halt meg – közölték a hatóságok.

A görög parti őrség és egy lett járőrhajó, amely az Európai Unió határvédelmi ügynökségéhez, a Frontexhez tartozik, ellenőrzés céljából megállította a jachtot Szími sziget közelében. A jacht legénysége azonban ki akart bújni az ellenőrzés alól, és járművükkel többször megpróbáltak nekimenni a járőrhajónak. Dulakodás alakult ki a parti őrség egyik tagja és az egyik csempész között, aki elvette és néhány percig birtokolta a tengerész fegyverét. Lövések is eldördültek, és a tengerész megsebesült – olvasható a parti őrség közleményében.

Hírdetés

A hatóságok végül lefegyverezték a három csempészt, és a jachtot, amelyen 70 migráns tartózkodott, Szími kikötőjébe vontatták. Az embercsempészeket – akik török állampolgárnak vallották magukat – letartóztatták. A szími egészségügyi központ egyik orvosa később tájékoztatta a parti őrséget arról, hogy holtan találtak a jachton egy 17 éves külföldit, lőtt sebbel. A fiú holttestét Ródosz szigetén boncolják fel, és vasárnap sajtótájékoztatót tartanak az ügyben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »