Lelőtte magyar szomszédját egy Fülöp-szigeteki férfi, mert reklamálni merészelt a peterdázás miatt

Lelőtte magyar szomszédját egy Fülöp-szigeteki férfi, mert reklamálni merészelt a peterdázás miatt

Lelőtt a szomszédja egy magyar férfit a Fülöp-szigeteken, miután összevesztek a szilveszteri petárdázás miatt.

A magyar férfit helyi idő szerint vasárnap éjszaka lőtte le a szomszédja, Lucindo Lim. Melczer Dániel a helyi online hírforrások beszámolói szerint korábban megkérte az otthona közelében petárdákat gyújtogató szomszédját, hogy fejezze be, mert a durrogás zavarja őt és a kutyáit. Melczer a lakópark egyik biztonsági őrének is szólt, aki szintén figyelmeztette Limet.

Nem sokkal később azonban az őr sikolyt hallott, így visszament a helyszínre, ahol rátalált Limre, aki egy .45-ös kaliberű pisztolyt tartott a kezében. A biztonsági őr és kollégái elkobozták a fegyvert, az esetet azonban nem jelentették azonnal. A news.abs-cbn.com szerint M. magyar menyasszonya hívta ki a rendőröket, miután az éjszaka közepén felébredve nem találta maga mellett a párját, és elindult, hogy megkeresse.

Hírdetés

Lim állítólag azt hozta fel mentségképpen, hogy Melczer többször megrúgta, emiatt vesztette el a fejét: bement a házba a fegyveréért, és lelőtte a férfit.

Az interaksyon.com beszámolója nem tett említést a biztonsági őrökről. A lap azt írta: Lim, amikor Melczer kérdőre vonta, azonnal, többször is rálőtt, a kiérkező rendőrök pedig azonnal letartóztatták.

Az áldozat és párja közel két éve élt Iloilo városban, ahol éttermet üzemeltettek.

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »