"Lelkiismereti okok": lemondtak a Hír TV, a Magyar Nemzet, az mno.hu és Lánchíd Rádió vezetői

"Lelkiismereti okok": lemondtak a Hír TV, a Magyar Nemzet, az mno.hu és Lánchíd Rádió vezetői

Lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió vezetői pénteken – olvasható az MNO-n.

Pénteken távozott posztjáról Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

Orbán Viktor egy, a magukat jobboldalinak valló főszerkesztőknek szervezett beszélgetésen állítólag – a VS szerint – közölte, a jövőben ne számítsanak arra, hogy jelentősebb mértékű állami hirdetéshez jutnak, a saját lábukon kell majd megállniuk.

Hírdetés

A találkozón jelen volt Gajdics Ottó a Lánchíd Rádiótól, Borókai Gábor a Heti Választól, Liszkay Gábor és Élő Gábor Magyar Nemzet-, illetve mno.hu-tól; valamint Bencsik András a Demokratától. A hírportál szerint Orbán Borókai kérdésére fejtette ki a „jobboldali” (értsd: fideszes) médiával kapcsolatos véleményét.

A Heti Válasz főszerkesztője azt kérdezte, igazak-e azok hírek, hogy a központi kommunikációs hivatal létrehozásával átrendezik az állami hirdetéseket. Bencsik viszont később azt nyilatkozta, „pénzről nem is volt szó”, és nemcsak a „jobboldali” sajtó vezetői voltak jelen. A VS szerint Orbán Bencsiket megnyugtatta, az ő lapjának helyzete nem változik, ez azért érdekes, mert a Demokrata nem tartozik Simicska Lajos érdekeltségébe.

Az pedig már mai hír, hogy a Magyar Nemzet- és Hír TV-tulajdonos Simicska „totális háborúval” fenyegeti Orbánékat a tervezett reklámadó-módosítás miatt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »