Lelepződött a svéd miniszter „neonáci” múltja

Lelepződött a svéd miniszter „neonáci” múltja

A 33 éves Ida Karkiainent frissen nevezték ki az új Magdalena Andersson-kormány miniszterévé, azonban rövidesen „kompromittáló” felvételek kerültek elő róla.

Egy svéd szkinhed zenekar, a Pluton Svea dalára tisztelgett karlendítéssel, akinek a dobosa a 2010-es években a barátja volt.

A Sputnik News a helyi sajtóra hivatkozva azt írja, hogy a bulit, amelyek ez a kép készült, Ida egykori barátjának otthonában tartották, ahol rendszeresek voltak a hasonló összejövetelek, miközben a férfi előszeretettel hangoztatta a „fehér felsőbbrendűséget” a környezetében.

Hírdetés

„Úgy emlékszem, egészen csendes volt, amíg be nem csípett. Olyan zenekarok dalai szóltak, mint a Pluton Svea” – nyilatkozta egy forrás.

Karkiainen azt állította, hogy nem emlékszik az eseményre, és hangsúlyozta, hogy ő „mindig is az egyenlő esélyek mellett állt ki”.

„Ezen a képen úgy tűnik, hogy egy olyan mozdulatot teszek, amely náci üdvözlésként értelmezhető, azonban én erre nem emlékszem. Tudom, hogy ez minek látszik, azonban soha nem tettem ilyesmit, nem szimpatizálok egy olyan förtelmes ideológiával, mint a nácizmus. Ebben az esetben csak kigúnyolhattam őket” – próbálta bagatellizálni az egyébként elég egyértelmű képet.

A kérdésre, hogy megtartja-e a posztját, azt felelte, hogy ez nem rajta, hanem a miniszterelnökön múlik, ugyanis szerinte ez bizalmi kérdés. 


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »