Lelepleződik Gyurcsány mesterterve

Lelepleződik Gyurcsány mesterterve

Mint sok mindenhez, ehhez sem árt egy palack jóféle kékfrankos.

– Ha már ők komolyan veszik magukat, vegyük mi is komolyan őket – mondom a barátomnak, amikor este egy bor mellett rátérünk a sötét listára, amelyiket a DK az árnyékban összelapátolt.
– De nem lehet – mondja ő.
– Már hogyne lehetne. Gondolj bele, aki ezt a névsort összeállította, az sem hülyébb, tapasztalatlanabb nálad vagy nálam. Sőt, biztos nem csak látott már politikai vezetést, hanem gyakorolt is. Mitől lennénk mi ennyivel okosabbak? – kérdem.
– De ez a lista idióták gyülekezete! Mindegyiket 10 perc alatt nevetségessé teszem én is. Csak azért lehettek eddig a porondon, mert Gyurcsány fenekéből bújtak ki. Maga Dobrev alig tudott két korrekt mondatot elmondani a bemutató során, Kálmán Olga meg belebakizott abba a háromba, ami neki jutott.
– És ezek a feketeövesek! Meg a Vadai, akinek annyira fontos, hogy árnyékminiszternek nevezzék, hogy meg sem jelent.
– Igen, én is ezt mondom. Ez a névsor egy beismerés, maga a csőd – erősködik, és belehörpint a sok dumától már jól meglevegőztetett borba.
– Ezzel egyezem. Már csak azt kellene kitalálni, hogy mi ezzel a szándék. Mert hogy Gyurcsány ennyiszer nem lövi magát lábon, ha nincs valami csavar a dologban, az biztos. Nézzük a DK érdekeit. Az egyik, a legfontosabb, hogy egyedül maradjon a sötét oldalon, ne kelljen egy percig se harcolnia a vezető szerepért.
– Igen, erre jó! Bemutat tucatnyi félkegyelműt, mondván, ezek is jobbak nálatok, virítsátok a lapjaitokat! A Jobbiktól, a Momentumon át, egészen a Párbeszégig (van még ez a párt?) meg tele a nadrág, mert nekik még ilyenek sincsenek, ha egyáltalán van a pártjaiknak összesen ennyi tagja.
– Rendben, megalázza az ellenfeleit és megsemmisíti. De mi lehet a másik cél, amit ez eltakar? Miért támogatná ezt bárki külföldről? Mert anélkül Gyurcsány (is) egy politikai nulla, vagy inkább hulla. – Kintről nézve gondolom ez azért lehet jó, mert összeszedhet akár 15%-ot is, vagy neadj’ Isten 20-at, de marad hely még egy Macron- vagy Zelenszkij-félének, akit választás előtt majd felépítenek, és vagy békével vagy zavargásokkal, de mindenképp dollármilliókkal megpróbálják ráerőszakolni a szavazókra. Vagyis átállítani a magyar szekér rúdját liberálbolsevik irányba. Csak így maradhat a kígyózó kígyó hatalomban.
–Te mondtad! Másképp szerintem se jut kormányra. De né’ elfogyott a bor, pedig alig ittunk.
– Jó társaságban – egy pohár bor mellett – röpül az idő…

Hírdetés

Üdvözlet, KJ

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »