Lélekemelő adventi beszélgetések a Dankó Rádió ünnepi műsorában

Lélekemelő adventi beszélgetések a Dankó Rádió ünnepi műsorában

Csendesebb legyen az advent és fényesebb a karácsony – ez a célja a Dankó Rádió új, adventi műsorának. A december 24-ig minden nap 17 órától hallható Adventi hívásban hallgatók osztják meg gondolataikat a készülődés időszakáról.

Adventi hívás címmel november végén kezdődött el a magyar zene rádiójának új ünnepi műsora. Az adásokban a hallgatók megoszthatják, mit jelent nekik az adventi időszak, gondolataikkal hozzájárulva az ünnepi készülődés meghitt időszakához.

„Célunk, hogy a hallgatók üzeneteikkel segítsenek egymásnak, hogy csendesebb legyen az advent és fényesebb a karácsony. Aki 17 órától hallgatja a Dankó Rádió műsorát, inspirálódni és töltődni is tud, hiszen sok mély üzenet hangzik el” – mondta a rádió szerkesztő-műsorvezetője, Popovics László az Almárium vendégeként.

Hírdetés

Az eddigi tapasztalatokat összegezve az Adventi hívás műsorvezetője arról is beszélt, hallgatóik szerint, ha őszintén és mélyen szeretnénk átélni a készülődés időszakát, és tiszta szívvel szeretnénk ünnepelni, vissza kell nyúlnunk a múltba, feleleveníteni – a többi közt – a hajnali mise értékét, és tudatosítani magunkban az adventi koszorú gyertyáinak jelentését. Popovics László kiemelte, a régi hagyományok felidézésével értékőrző munkát is végez a Dankó Rádió.

A hallgatók még jelentkezhetnek a műsorba a Dankó Rádió Facebook-oldalán és délutánonként a 06 1 759 60 71-es telefonszámon is.

Adventi hívás – minden nap 17 órától a Dankó Rádióban. Almárium – minden hétköznap 13:40-től és 15:00-tól a Dunán.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »