Lekapcsolták a droggal kereskedő „csipet csapatot”

Lekapcsolták a droggal kereskedő „csipet csapatot”

Lekapcsolták a droggal kereskedő „csipet csapatot”

A hónapokig tartó nyomozás eredményeként a Komárom-Esztergom megyei rendőrök hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozók a kutatások során új pszichoaktív anyagot, műszaki cikkeket és készpénzt foglaltak le.

Hírdetés

A Komáromi Rendőrkapitányság által folytatott büntetőeljárásban – több szerv közreműködésével – került sor hat személynek az azonosítására és gyanúsítotti kihallgatására.

A büntetőeljárás során a nyomozók azonosítottak egy 56 éves komáromi, valamint egy 28 éves szombathelyi nőt, akik a gyanú szerint 2019. május óta új pszichoaktív anyagot szereztek meg és azzal kereskedtek. A nők közreműködtek abban, hogy azt bejuttassák abba a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol egy 29 éves és 35 éves férfi ismerősük is a szabadságvesztését tölti.

Az eljárásban körvonalazódott, hogy az 56 éves G. Zsuzsanna 2020. június 10-én  40 gramm új pszichoaktív anyagot adott el a 38 éves B. József és a 35 éves T. Ádám oroszlányi lakosoknak. A rendőrök a kutatás során a komáromi nő lakásán sárga és barna színű por állagú anyagot foglalt le, ami az elsődleges szakértői vélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősül. A lakásban olyan megcímzett borítékokat is találtak a rendőrök, amiben már volt a porból. A 28 éves szombathelyi nő lakásában az üggyel összefüggésben adathordozókat foglaltak le a rendőrök.

T. Ádám oroszlányi lakos lakásában további 80 gramm anyagot foglaltak le a nyomozók. G. Zsuzsanna, F. Zsófia, T. Ádám, B. József és a két fogvatartott ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt indult eljárás. A rendőrség a két nőt – akik a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján az anyagot másoknak is értékesítették – őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Komáromi Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »