Lejárt a phenjani ultimátum: tárgyalóasztalhoz ültek a két Korea képviselői

Az elmúlt napok feszültségei, illetve a kölcsönös fenyegetések után szombaton tárgyalóasztalhoz ültek a két Korea képviselői.

A magas szintű tárgyalások helyi idő szerint szombat éjfél után még tartottak – közölte a dél-koreai országegyesítési minisztérium, utalva arra, hogy a cél a háborús veszély elhárítása.

A felek Panmindzsonban találkoztak, állítólag észak-koreai kezdeményezésre. Dél-Koreát az elnöki hivatal nemzetbiztonsági főnöke és az országegyesítési miniszter képviseli, a háborúval fenyegetőző Észak-Korea nevében a néphadsereg politikai főirodájának igazgatója és a Koreai Munkapárt (kommunista párt) titkára ül a tárgyalóasztalnál.

Hírdetés

A tanácskozásról semmilyen részlet nem szivárgott ki.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető pénteken teljes harckészültségbe helyezte országának a két Korea határtérségében állomásozó fegyveres erőit. Phenjan ultimátumot adott Szöulnak, hogy amennyiben nem hagy fel a határon túlra irányuló, propagandatartalmú műsorszórásával szombaton dél-koreai idő szerint délután öt óráig (magyar idő szerint délelőtt tíz óráig), katonai lépéseket fog tenni.

Az észak-koreai ultimátum helyi idő szerint délután 5 órai határideje incidens nélkül járt le.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »