“Leírtad magad, fiam. Takarodj!” – elzavarták a tűzvész sújtotta városka lakói az ausztrál miniszterelnököt

“Leírtad magad, fiam. Takarodj!” – elzavarták a tűzvész sújtotta városka lakói az ausztrál miniszterelnököt

Elzavarták a helyiek az egyik tűzvész sújtotta városból az ausztrál miniszterelnököt. Scott Morrison kormányfő Cobargo városába látogatott, amely Új-Dél-Walesben található, amelyet a napokban értek el az országban pusztító bozóttüzek. A térségben 4000 ember evakuálására készülnek,

„Hogy lehet, hogy csak négy tűzoltóautót küldtek a város védelmében? Lehet, hogy a városunknak nincs sok pénze, de aranyból van a szívünk”

kiabálta be egy idős hölgy Morrisonnak. Mások „idiótának” nevezték, megint mások azt vágták a fejéhez, hogy „menjen innen”, „takarodjon”.

Egy idősebb férfi azt kiabálta:

Hírdetés

„itt ugyan hiába vársz szavazatokra, haver. Nincs libsi szavazat. Leírtad magad, fiam”

Egy másik bekiabáló azt rótta fel a kormányfőnek, hogy a városban a lassú mentés miatt ketten is életüket vesztették, és hogy sokaknak nincs hol lakniuk.

Morrison a sajtónak nyilatkozva csak annyit mondott, hogy „megérti az emberek indulatait”, sokan közülük elvesztették a házukat, mindenüket.

Ausztráliában szeptember óta 18 ember veszett oda a tűzvészben, további 17 ember eltűnt. A tűz 1200 otthont emésztett fel. Cobargóban és a hozzá hasonló cipőben járó városokban az alapvető élelmiszerellátás is akadozik, mert az utak egy része járhatatlan.

BBC.com, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »