Lehúzza a rolót a nemzetközi blogbirodalom

Csaknem 14 év működés után jövő héten lekapcsolták a Gawker.com-ot – olvasható a vállalatcsoport weboldalán. A Gawker még júniusban jelentett csődöt, miután egy szexvideó nyilvánosságra hozása miatti gigapereskedés után 140 millió dollárt kellett volna kifizetnie kártérítésként.

A 2000-es évek bulvárblog-birodalmának bezárására néhány nappal azután került sor, hogy az Univision 135 millió dollárért sikeresen licitált a Gawker Media hat másik weboldalára, és négy hónappal azután, hogy a szilícium-völgybeli milliárdosról, Peter Thielről kiderült, anyagilag titokban támogatta Hulk Hogan (polgári nevén: Terry Bollea) nyertes perét a portállal szemben. Az ismert színész-pankrátornak egész pontosan 140 millió dollárt ítéltek meg márciusban, miután egy kiszivárgott házi szexvideó közzététele miatt beperelte az oldalt. A cégcsoport ezután hivatalosan júniusban jelentett csődöt.

Hírdetés

Nick Denton, a vállalat távozó vezérigazgatója helyi idő szerint csütörtök délután ismertette az alkalmazottakkal a helyzetet, alig pár órával azelőtt, hogy a manhattani csődbíróság eldönti, elfogadja-e az Univision árajánlatát a Gawker Media más kintlévőségeire. A munkatársak hamarosan más szerkesztőségi feladatok ellátására lesznek átvezényelve a hat weboldal valamelyikéhez vagy a cégcsoporton belül máshova.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »