Lehozták az éjszaka a Fogarasi-havasokból Török Zsolt holttestét a hegyimentők

Lehozták az éjszaka a Fogarasi-havasokból Török Zsolt holttestét a hegyimentők

Lehozták a hegyről vasárnapra virradó éjszaka a Fogarasi-havasokban elhunyt Török Zsolt alpinista holttestét – közölte a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője, Adrian David.
Mivel a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt szombat este a helikopter nem tudott leszállni a Negoj-csúcs környékén, ahol a hegymászó holttestét megtalálták, végül a hegyimentők hozták le a hegyről. Az akció éjszaka 1 óra körül ért véget. Az alpinista holttestét a nagyszebeni igazságügyi orvostani intézethez szállították – magyarázta az Agerpres hírügynökség szerint David.

Török Zsolt az egyik legismertebb romániai hegymászó volt. Eltűnését felesége jelentette szombat reggel, majd több órán át keresték a Salvamont Argeş és Szeben megyei munkatársai, csendőrök és a belügyminisztérium egyik helikopterének segítségével. Végül a Negoj-csúcs közelében találták meg a holttestét, vélhetően lezuhant egy szikláról.

Mihai Fifor belügyminiszter Facebook-oldalán reagált Török Zsolt halálhírére. „Isten veled, jó barát… Nyugodjál békében” – írta bejegyzésében a tárcavezető.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »