Lehetséges, hogy felfedezték Nagy Piramis majdnem tökéletes tájolásának titkát

Lehetséges, hogy felfedezték Nagy Piramis majdnem tökéletes tájolásának titkát

Bár kissé aszimmetrikus, az égbe törő gízai Nagy Piramis az ősi mérnöki teljesítmény csodája és most olybá tűnik, hogy a régészek rájöttek arra, hogy az egyiptomiak hogyan tájolták őket majdnem tökéletesen a négy világtáj: Észak, Dél, Kelet, Nyugat felé: lehetséges, hogy az őszi nap-éj egyenlőséget használták fel.

 

Mindenki tudhatja, hogy az őszi nap-éj egyenlőség a nyári és a téli napforduló között van félúton. Sajátossága abban áll, hogy majdnem ugyanolyan hosszúságú a nappal, mint az éjszaka.

 

4500 évvel ezelőtt, de az is lehet, hogy sokkal korábban az egyiptomi fáraó megépíttette a gízai Nagy Piramist. Ez a három hatalmas gízai piramis közül a legnagyobb.

 

Az enigma a következő: a piramisépítők, hogy tervezték meg ilyen hihetetlen precizitással az ókor eme csodáját?

 

A pontosságról annyit, hogy 4 ívmásodperc, avagy egytizenötöd ívperc a Nagy Piramisnak az égtájaktól való eltérése.

Hasonló pontossággal találkozunk a középső gízai és a dahsúri Vörös Piramis esetében is.

 

De vajon hol van a hiba?

Nem is annyira hiba, mint amennyire eltérés ez. Glen Dash írja, hogy a három piramis kissé eltér a négy égtájtól, méghozzá az óramutató járásával ellenkező irányba.

 

Az idők folyamán mindenféle kutató – szakértők és lelkes amatőrök egyaránt – sokféle módszert kidolgoztak már arra, hogy az ókoriak milyen eljárásokkal határozhatták meg az egyiptomi szent építmények tájolását. Ezek közül most a Dash-féle technikát említeném meg, amely az őszi nap-éj egyenlőséggel operál.

 

Egyik kísérletében Glen Dash 2016. szeptember 22-én egy pálcát helyezett egy fa talapzatra, majd egy napon át bejelölgette a rúd árnyékát.

 

Hírdetés

Az őszi nap-éj egyenlőség napján Dash módszerével a földmérő egy majdnem tökéletes kelet-nyugati irányt kapott.

 

A földmérő végül is a nap végére egy olyan egyenest kapott az árnyék végét követve, amely szinte tökéletesen követte a kelet-nyugati irányt.

 

Dash arra a következtetésre jutott, hogy a Connecticutban folytatott kísérlete lemodellezhető lehetett Gízában is. Egyszerűen egy tiszta napra és egy rúdra volt szüksége az ókori mérnöknek.

Természetesen egy kis felhő is belefért még. Ezenkívül csak számolniuk kellett: 91 nappal a nyári napforduló után kellett ugyanis a pontos mérést elvégezniük. S lássuk be, ez nem volt emberfeletti feladat. A java még csak ez után következett: az építkezés.

Ez a kis eszmefuttatás semmit sem von le a piramistervezők és -építők érdemeiből, miként számos kardinális kérdésre sem ad választ, ugyanakkor elgondolkodtató ötletet kínál.

 

Egy biztos: az egyiptomiak jó hasznát vették a Nap és más égitestek mozgásának a piramisok tájolása kapcsán. Valamiért viszont arról is gondoskodtak, hogy semmilyen konkrét leírást ne hagyjanak hátra arról, hogy milyen módszereket használtak. Se egy mérnöki rajz, se egy terv nem maradt hátra, amely a technikai magyarázatokra vonatkozott. Ugyanakkor sok templom és piramis díszeleg a sivatag peremén, amely bizonyítja, hogy valami korszakalkotót tudtak az ősi építők.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÍzisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Lehetséges, hogy felfedezték Nagy Piramis majdnem tökéletes tájolásának titkát appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »