Lehet Más Puzsér: készen áll arra, hogy akár antikommunistává, akár antifasisztává váljon

Lehet Más Puzsér: készen áll arra, hogy akár antikommunistává, akár antifasisztává váljon

A tandíjmentes felsőoktatásért demonstrált a Lehet Más a Politika (LMP) ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő (LMJ) a fővárosban kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján.

A tüntetők a Szent Gellért téren gyülekeztek, ahonnan fáklyákkal vonultak át a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épülete elé.

Ott Puzsér Róbert publicista, aki függetlenként pályázik a főpolgármesteri posztra, azt mondta, az egyetlen megoldás a jelenleg tapasztalható válságra, “ha végre megszervezi magát a centrum”, amely nem kér a neoliberalizmusból és a neofeudalizmusból, a sérelmi politikából és a polgárháborúból.

A centrum készen áll arra, hogy akár antikommunistává, akár antifasisztává váljon és levonja a 20. század tanulságait, miközben “nem idézi meg hatalmi célzattal az ősök szellemeit” – jelentette ki Puzsér Róbert.

Hírdetés

A centrum számára 1956 szelleme a nyugatos szabadságot követeli meg, és nem a keleties despotizmust – tette hozzá.

Azt mondta: “tegnap még az úgynevezett polgári párt védelmezte a tandíjmentességet, ma már tandíjat hajtana be, de mindkettőt szabadságharcos külsőségek közepette.”

Úgy vélekedett, hogy a tandíjmentesség “nem ingyenebéd”, hanem befektetés a jövőbe, a szociális mobilitásba, a társadalmi békébe.

A tüntetésen néhány százan vettek részt.

(MTI)

Korábban írtuk: Puzsér főpolgármester szeretne lenni, de már a bejelentés utáni napot is elég rosszul bírták az idegei


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »