„Lehet, hogy a Fidesz végül az EP eurorealista frakciójához csatlakozik”

Lehet, hogy a Fidesz az európai parlamenti (EP-)választások után az eurorealista frakcióhoz, az Európai Konzervatívok és Reformerekhez csatlakozik, a néppárti tagság kompromisszumos felfüggesztése csak átmeneti megoldás – vélekedett csütörtökön az EP lengyel alelnöke.

Zdzislaw Krasnodebski a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) jelöltjeként került be az Európai Parlamentbe (EP). A PiS pedig a magát eurorealistának meghatározó Európai Konzervatívok és Reformerek (EKR) tagja.

„A Fidesz végül kilép az Európai Néppártból (EPP) vagy kizárják” – kommentálta Krasnodebski a PAP hírügynökségnek az előző napi néppárti fejleményeket. Az alelnök szerint a Fidesz tagságának kompromisszumos felfüggesztése „bizonyos ítélet-elnapolás, taktikai okokból történt”.

Hírdetés

Krasnodebski úgy látta: az EPP „egyfajta válságon fog átmenni”, a pártcsalád jobb szárnya le fog válni, mert az európai jobboldal politikailag egyre vonzóbb lesz.

Orbán Viktor „beleegyezett abba, hogy elhalasztják a végső döntést”, az EPP „védőszárnya egyre szaggatottabb” – fogalmazott a lengyel politikus, aki szerint minden az EP-választás után dől el, az új erőviszonyoktól függően.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »