Lehet ennél mélyebbre süllyedni?

Igen lehet, Szlovákiában mindig van lejjebb. Bár a politikai kultúra eddig is égi horizontként csodálkozott rá az ásóbéka seggére, van az a helyzet, illetve vannak politikusaink, választott (vajon ki szavaz ezekre?) képviselőink, akik megmutatják, a pöcegödör legaljáról is lehet mélyebbre süllyedni.

Volt itt már számtalan botrány a parlamentben, amire akármelyik banánköztársaságban finnyásan húznák az orrukat, elhangzottak politikusaink között olyan minősíthetetlen szóváltások, melyekért egy jobb falusi kocsmából is kiutálnák a delikvenseket, most pedig

A korábban a magas-tátrai védett patakban (amit ő nem mellesleg vízesésnek vélt) fürdőző és a lubickolását a közösségi oldalán büszkén kiposztoló Romana Tabak és az LMBTQ-közösséghez tartozók jogaiért szivárványos zászlóba öltözötten kiálló Jana Bittó Cigániková egy pozsonyi szórakozóhelyen szappanoperai színvonalra züllesztette a Szlovákiában amúgy is csak nyomokban előforduló politikai kultúrát.

Hírdetés

A két harcias amazon először hangos szóváltásba bocsátkozott, majd tettlegességig fajult a dolog, s a politikai tényezők szó szerint hajba kaptak a nagy nyilvánosság előtt, majd ütlegelésre is sor került. Jana Bittó Cigániková testi sértés miatt feljelentést tesz Romana Tabák ellen, aki szerint viszont Cigánikovának drogtesztnek kéne alávetnie magát.

Történt mindez Szlovákiában, ahol az emberek napról napra egyre nagyobb aggodalommal tekintenek a jövőbe, mert a hónapok óta cselekvésképtelen, marakodó kormány semmilyen konkrét garanciát nem nyújt nekik a növekvő élelmiszer- és energiaárak árnyékában a túlélésre.

Miért is vonna le a történtekből konzekvenciát bárki is, hiszen megestek itt már ehhez hasonló és ennél különb dolgok is, politikusaink jó dolgukban tehetnek, megengedhetnek maguknak bármit, s ezt talán még meg is bocsátanánk nekik, ha végre érdemben az ország népéért is tennének valamit, nemcsak az ilyen-olyan közösségekért, hanem úgy általában az emberekért.

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »