"Legyünk óvatosak, mert ha dolgokat kimondunk, erősítjük a szélsőjobboldalt”

Teljesen új politikai helyzet alakult ki Németországban a kölni incidens felszínre kerülése óta – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában vasárnap. Mindeközben a németek azt mondják, hogy kialakult „a hallgatás koalíciója”, a német politika fél attól, mi lesz, ha kimondja az igazat – fogalmazott a szakértő. Heiko Maas szociáldemokrata igazságügyi miniszter például úgy nyilatkozott, „legyünk óvatosak, mert ha dolgokat kimondunk, erősítjük a szélsőjobboldalt

Magyar Menedék - Ősmagyar

Eddig Németországban egy viszonylag jól működő nagykoalíció volt, jelenleg azonban még a testvérpártok – a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) – sem értenek egyet. Merkel pozíciója meggyengült, szembekerült a nagykoalícióban szintén partner szociáldemokratákkal (SPD) – vélekedett.

Hírdetés

Nógrádi György szerint a kölni események rengeteg dolgot megmozgattak, ellentétes nyilatkozatok jelennek meg a témában, egyben minden párt a közelgő tartományi választásokra készülődik.

Mindeközben a németek azt mondják, hogy kialakult „a hallgatás koalíciója”, a német politika fél attól, mi lesz, ha kimondja az igazat – fogalmazott a szakértő. Heiko Maas szociáldemokrata igazságügyi miniszter például úgy nyilatkozott, „legyünk óvatosak, mert ha dolgokat kimondunk, erősítjük a szélsőjobboldalt” – fűzte hozzá.

Rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók „kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak”. Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »