Legyünk elsők Európában! Támogassa az Orbán-kormány az óraátállítás eltörlését!

Legyünk elsők Európában! Támogassa az Orbán-kormány az óraátállítás eltörlését!

A legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján felidézte: a Jobbik két éve kezdeményezte először határozati javaslatban az évi kétszeri óraátállítás eltörlését és a nyári időszámítás bevezetését, mert álláspontjuk szerint az óraátállítás gazdasági hatásai már teljesen elhanyagolhatóak, de egészségügyi kártételei nagyok. A kezdeményezést a kormány végül nem támogatta, ugyanakkor az Európai Unió időközben lezajlott közvéleménykutatása szerint a válaszadók 80 százaléka eltörölné az óraátállítást – tette hozzá.

Közölte: a Jobbik most arra kéri a kormányt, hogy támogassa a határozati javaslatot, így Magyarország lehetne az első az Európai Unióban, amely elvi döntést hoz a kérdésről. Hozzátette: azt is javasolják, hogy a magyar embereket egy online felmérésen kérdezzék meg arról, hogy a téli vagy a nyári időszámítás maradjon-e meg Magyarországon. Mint mondta, ez tagállami döntés, amibe az unió nem szól bele.

Hírdetés

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke múlt pénteken a brüsszeli bizottság kétnapos kihelyezett ülésének szünetében jelentette be, hogy meg kell szüntetni az évenként kétszeri óraátállítást, és át kell térni az állandó nyári időszámításra az Európai Unióban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »