Legyőzték a hollandokat, csoportelsők az osztrákok

Az osztrák válogatott 3-2-re legyőzte a holland csapatot kedden a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Berlinben, ezzel az első helyen zárt a kvartettben. A hollandok harmadikként jutottak a nyolcaddöntőbe.

Az osztrákok letámadása és intenzív kezdése hamar gólt eredményezett, és a folytatásban is voltak lehetőségei Sabitzeréknek. A hollandok próbálták felvenni a ritmust és kidolgoztak kisebb helyzeteket, de az első félidőben végig a rivális futballozott fölényben.

A fordulás után a csapatok közönségszórakoztató, nyílt sisakos küzdelmet vívtak egymással, amelyben mindkét együttes előtt számos gólszerzési lehetőség adódott, az adok-kapokból pedig az osztrákok jöttek ki jobban, akik így meglepetésre a csoport élén végeztek.

A lengyelek elleni döntetlennel csoportmásodikak a "franciák"

Hírdetés

A francia válogatott meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a már kiesett lengyelekkel a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának harmadik, utolsó fordulójában kedden, így Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese a második helyen végzett a négyesében.

A meccs mindkét gólja tizenegyesből született, Kylian Mbappé, valamint Robert Lewandowski volt eredményes büntetőből.

A lengyel együttes így nem három vereséggel és pont nélkül búcsúzott a tornától, a franciáknak pedig nem sikerült megnyerniük a csoportot.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »