Legyőzte az olimpiai és világbajnokot a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 10-8-ra legyőzte az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok csapatát ötkarikás felkészülési mérkőzésen a kaliforniai Berkeleyben kedden.

A házigazda szövetség tájékoztatása szerint a vendégek remekül kezdtek, Faragó Kamilla két és Keszthelyi Rita egy találatával háromgólos előnnyel zárták az első negyedet. A második felvonásban felváltva estek a találatok, hazai részről Kaleigh Gilchrist és Maddie Musselman, a magyaroktól pedig Faragó és Parkes Rebecca volt eredményes, így 5-2 volt az állás félidőben.

Jewel Roemer góljával indult a harmadik negyed, ám a szenzációs napot kifogó Faragó megint betalált, így már négy gólnál járt. Musselman és Jenna Flynn góljai között Gurisatti Gréta lőtt a hálóba, így 7-5-ös magyar előnyről indult a záró játékrész, amelyben újra ide-oda estek találatok, így Mihók Attila és Cseh Sándor alakulata – amely a februári dohai vb-döntőben kikapott az amerikaiaktól – remek győzelemmel hangolt a párizsi olimpiára.

Hírdetés

A hazaiak 11 emberelőnyükből négyszer, a magyarok háromból egyszer voltak eredményesek a Spieker Aquatics Complexben, ahol Magyari Alda 12 védéssel zárt.

A két együttes pénteken Stanfordban is megmérkőzött, akkor 12-8-ra a hazaiak diadalmaskodtak.

Eredmény:
Egyesült Államok-Magyarország 8-10 (0-3, 2-2, 3-2, 3-3)
——————————————————-
gól: Fattal 2, Musselman 2, Roemer 2, Flynn 1, Gilchrist 1, illetve Faragó 4, Keszthelyi 2, Parkes 2, Gurisatti 1, Garda 1

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »