Légy megmentőnk, Vona Gábor!

Légy megmentőnk, Vona Gábor!

Közeleg a hatalmas bosszú ideje. Még egy-két hónap, és beköszönt az ősz. Még egy-két tél, és üt az óra. Vákuum nem marad betöltetlenül.

Körülnéztünk jól. Alaposan. Hiba abban nem volt. Szemünket tágra nyitottuk. Pillantottunk balra, lestünk jobbra, többször is megismételtük mindezt. Nem hiányzott belőlünk a kitartás. Ez az, ami soha, de soha nem hiányzott belőlünk.

Láttuk, amit láttunk. Kietlen pusztaságot. Szellemi sivatagot. Kopár reménytelenséget. Intellektuális nihilt. Politikai kataklizmát.

De nem hagytuk magunkat. Csak azért sem. Bennünket nem olyan fából faragtak. Nem rozzant lécekből vagyunk összetákolva. Nem vakondtúrás vagyunk, amit szétdúl a szívlapát. Nem homokvár, amit elmos a hullám. Nem lábnyom a hóban, amit elsimít a szél.

Nem rés vagyunk. Erős bástya vagyunk.

Hogy a szocik semmire sem jók – Horn Gyula meghalt, nyugodjék békében –, nem számít.

Hogy Gyurcsány Ferencnek öt év kormányzás és hét év további elmélkedés kellett, hogy rájöjjön, az országnak lelke van – aki lassan tanul, nem tanul gyorsan –, nem érdekes.

Hogy a magyarliberalizmusnak harangoztak – szegény kis Fodor Gábor –, nem probléma.

Hogy az LMP-ből több nehezen lesz, mint ami eddig lett – hatalmas kihívások várnak a schiffertelen pártra! –, nem véletlen.

Hogy utcai ellenzékből nem lesz szalonna – ha a netadós balhék idején nem sikerült, miért és kikkel sikerülhetne most? –, nem tragédia.

Ha nem, nem, nem, nem és nem – hát nem.

Itt van nekünk Vona Gábor! Bevetésre készen!

Vona Gábor intelligens, tehetséges, agilis és céltudatos fiatalember.

Tudja, mit akar. Tudja, hol található a vákuum. Tudja, hogyan kell betölteni. Tudja, mivel kell szakítani. Tudja, kiktől kell megszabadulni. Tudja, kikkel kell jóban lenni. Tudja, mire van szükség. Tudja, ki az ellenfele. Tudja, ki a barátja.

Vona Gábor szereti a hazáját, a futballt, a pörköltet, a jó bort, a kiskutyákat, a hegyeket, a városokat és a tengert.

Vona Gábor tiszteli a nőket, átsegíti a nyugdíjasokat a zebrán, példát mutat egyenességből, emberségből, férfiasságból a cseperedő gyermekeknek.

Vona Gábor demokrata – hiszen nem fél. Senkitől.

Vona Gábor nem gyűlöl – hiszen demokrata. Senkit.

Vona Gábor már nem utálja Európát. Vona Gábor már nem rajongja az oroszokat. Sőt: már az arabokat sem!

Vona Gábor tisztában van vele, hogy mi merre hány méter.

Vona Gábor cuki.

Vona Gábor toleráns. Vona Gábor értékvezérelt. Vona Gábor polgári.

Vona Gábor Magyarország.

Slussz, passz: nem tudnánk hosszú listát mellékelni Vona Gábornál potensebb jelöltekről!

Rövidet sem.

Egy, csak egy legény van talpon a vidéken.

Közeleg a hatalmas bosszú ideje. Még egy-két hónap, és beköszönt az ősz. Még egy-két tél, és üt az óra. Vákuum nem marad betöltetlenül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »