Légteret sértő izraeli harci gépre lőttek az orosz erők Szíriában

Légteret sértő izraeli harci gépre lőttek az orosz erők Szíriában

A Szíriában állomásozó orosz erők legalább kétszer tüzet nyitottak izraeli katonai gépekre – közölte az egyik legolvasottabb izraeli napilap a Jediót Ahronót. A lap pénteken közölte a hírt, azonban se dátumot, sem az incidens pontos helyét nem közölték.

A PressTV információi szerint Izrael ismételten megsértette Szíria légterét és az ország belsejében lévő célpontokat bombázott. Az izraeli 10-es TV csatorna úgy tudja, hogy a szíriai partok közelében egy orosz harci gép megközelített egy izraeli harci gépet a Földközi-tengeren a múlt héten.

Lapértesülések szerint a csütörtökön Moszkvába érkezett Benjámin Netany

ahu izraeli kormányfő felvetette a kérdést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is. A Jediót Ahronót információi szerint először a március 15-én szintén Moszkvába látogató Reuven Rivlin izraeli elnök vetette fel Putyinnak a témát. Ekkor az orosz elnök azt válaszolta, hogy nincs információja az esetről.

A Kreml nem kommentálja a hírt

A Kreml szóvivője Dmitrij Peszkov nem kívánta kommentálni az izraeli sajtóban megjelent híreket, azonban annyit annyit elárult, hogy az távol van a valóságtól – értesült a TASZSZ hírügynökség.

Hírdetés

Abbasz és Netanyahu váltotta egymást Moszkvában

Putyin hétfőn fogadta Mahmúd Abbász palesztin elnököt, akit arról biztosított, hogy Moszkva támogatni fogja a közel-keleti békefolyamat előmozdítására irányuló erőfeszítéseit. Abbász egy új, a 2007-ben az amerikai Annapolisban tartotthoz hasonló nemzetközi Közel-Kelet-konferencia összehívását szorgalmazta.

Izrael nem mond le a Golán-fennsíkról

“Mindent megteszünk az ellen, hogy a Golán-fennsíkon a terror újabb frontja nyíljon meg ellenünk” – mondta. Netanyahu elmondta, azért érkezett csütörtökön az orosz fővárosba, hogy a szorosabb katonai együttműködésről egyeztessen, elkerülendő az incidensek lehetőségét Izrael és Oroszország között, amely Bashar Al-Assad elnök kormányának oldalán beavatkozott a szíriai harcokba.

A Szíriától elcsatolt Golán-fennsík hovatartozása választóvonal Izrael számára, a területnek meg kell maradnia a zsidó állam részeként – jelentette ki Netanyahu.

Orientalista.hu – Orosz Hírek


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »