Legnagyobb riválisát legyőzve kezdte az új idényt a HC DAC

Legnagyobb riválisát legyőzve kezdte az új idényt a HC DAC

Csúcsrangadóval indult a női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) új idénye. A címvédő HC DAC hazai pályán fogadta legnagyobb riválisát, a zempléni Nagymihályt. A csallóközi együttes keretében több változás is történt a nyáron, hiszen voltak távozók, de érkezett több új játékos is. Debre Viktor az új idényben nem számolhat Élő Beatrix játékával, aki anyai örömök elé néz.

A találkozó első gólját a DAC szerezte Juhos Kata révén, ami egyúttal a szezon első dunaszerdahelyi találatát jelentette. A mérkőzés elején a címvédő dunaszerdahelyiek folyamatosan előnyben voltak, egészen a nyolcadik percig. Ekkor a zempléniek 5-4-es állásnál sorozatban három gólt szereztek, és fordítottak 7-5-re.

Hírdetés

A házigazda sárga-kékek azonban nem adták könnyen magukat, és Bízik Réka duplájával kiegyenlítettek. Ezt követően a zempléniek ismét több gólos előnybe kerültek, és először a találkozón három góllal vezetett az egyik gárda. A DAC azonban innen is visszajött, sorozatban öt gólt szereztek Bízikék, amivel 12-10-re módosult az eredmény kilenc perccel az első játékrész vége előtt.

Szünetről visszatérve jól állt bele a második félidőbe a DAC, és 17-13-ra növelték előnyüket Debre Viktor tanítványai. A címvédő dunaszerdahelyiek őrizték előnyüket, sőt először a találkozón öt góllal is elhúztak a 41. percben. A csallóközi együttes előnye a folytatásban is nőtt, a 44. percben már hat góllal is mentek Sáriék. A végére a zempléniek csökkenteni tudták hátrányukat, és sorozatban öt gólt szerezve négy perccel a vége előtt már csak egy gól volt a DAC előnye.

„Nagyon kiélezett mérkőzés lett a végére, bár én úgy éreztem, a mérkőzés közben az eredmény nem ezt mutatta. A második félidő elején olajozottabb volt a védekezésünk, támadásban könnyű gólokat tudtunk lőni. Úgy gondolom, ott eldöntöttük a mérkőzést, illetve akkor úgy gondoltam, de utána az utolsó tíz percben magunkra hoztuk az ellenfelünket a rengeteg hibánkkal, nem koncentráltunk kellőképpen és egy igazán megnyert meccsből egy nehéz mérkőzést csináltunk. Ettől függetlenül teljesen elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A felkészülési időszakot és a bajnokság első mérkőzését tekintve magasan most játszottunk a legjobban. Szerencsére megoldottuk Bea helyettesítését is és hatalmas győzelmet arattunk” – nyilatkozta a találkozót követően a HC DAC mestere.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »