Légicsapásokat mértek a terroristákra a Szíriai sivatagban

Légicsapásokat mértek a terroristákra a Szíriai sivatagban

Az Orosz Légi és Kozmikus Erők (VKSZ) vadászbombázói több mint kettőszáz légi bevetést hajtottak végre Szíria középső sivatagos területein október első hetében, közölte az úgynevezett “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja” (SOHR) nevet viselő szervezet október 8-án.

A Londonban működő egyszemélyes szervezet (a tömegmédiában gyakran hivatkoznak rá), az orosz légi támadások célpontjai a terrorszervezet rejtekhelyei voltak Ithrijah, Reszafa külterületén és más körzetekben Hama, Aleppo és Rakka tartományok közös határvidékén, Al-Szukhanah és Palmyra térségében a kelet-homszi sivatagban, valamint Deir Ezzor tartomány nyugati területein.

“A héten ezek a légi csapások 17 fő ISIS fegyveres életét követelték és nem kevesebb, mint 27 fő másik megsebesült.” – közölte a “csoport” a jelentésében.

Az ISIS terrorszervezet mostanáig számottevően fokozta rajtaütéseit Közép-Szíriában. A vahhabita terroristák a múlt héten megölték a Szíriai Arab Hadsereg egy tisztjét és több szíriai katonával és kormánypárti fegyveressel végeztek.

Orosz vadászbombázók óráról-órára beveztésen vannak Közép-Szíria egén annak érdekében, hogy támogassák a szíriai kormánycsapatok szárazföldi tisztogató műveleteit a térségben.

Hírdetés

Annak ellenére, hogy tavaly az orosz és szíriai légi csapások, valamint a szárazföldi hadműveletek nagyon súlyos veszteségeket okoztak a megszálló vahhabita terroristáknak, az ISIS terrorista sejtjei továbbra is jelen vannak a sivatagos régióban.

A helyszíni jelentések szerint a vahhabiták mindenfajta segítséget, mellette fegyverzetet megkapnak délkeleten a szíriai-iraki-jordániai határkörzetben lévő Al-Tanf térségében tanyázó USA-barát dzsihádista fegyveresektől.

Orientalsta.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: South Front katonapolitikai honlap, kép: Orosz SZU-25SZM csatarepülőgépek szállnak fel a szíriai Hmeimim légi támaszpontról.

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »