Legfrissebb: megugrott a meggyilkolt dél-afrikai fehérek száma

Legfrissebb: megugrott a meggyilkolt dél-afrikai fehérek száma

RUSSIA TODAY

Az orosz tévéhálózat angol nyelvű szolgálata Paul Toohey, az ausztrál Daily Telegraph helyszínre utazott riportere által leírtakat ismerteti arról, hogy tovább nő a dél-afrikai farmerek elleni erőszakos támadások száma.

A múlt hónapban a dél-afrikai parlament úgy szavazott, hogy megengedi a búrok földjeinek kisajátítását mindenfajta kompenzáció nélkül.

Ez azután történt, hogy az ország új elnöke, Cyril Ramaphosa (lásd a mellékelt fotót) mwegígérte /az afrikai “hiba” a megígérte szóban szándékos/ , helyreállítja az 1600-as években a fehérek bejövetele előtt előállt helyzetet. /Európában sem ártana kísérletképpen például bőrszínösszetételben helyreálltani kezdeni az akkori állapotokat kizárólag kísérletképpen, tesztelve a nyugati lapokat, vajon akkor is olyan csendben lennének-e, mint a búrok legyilkolása ügyében folyamatosan./

Dél-Afrikában ma a napi normalitáshoz tartozik, hogy egy családot támadjanak meg farmján, mondta a 39 éves Berdus Henrico a riporternek.

Hírdetés

Őt egy ilyen támadás alkalmával három golyó érte. Kettő a vállán hatolt át, egy az arcán és az a nyaka hátsó részén jött ki.

Elmondta, elvették puskáit, két mobilját, DVD lejátszóját és tévéjüket. Barátnője, Estelle könyörgött nekik, hogy álljanak le.

Az AfriForum csoport statisztikája szerint 2017-ben 404 farm ellen hajtottak végre támadást, ami négyszer annyi, mint az egy évtizeddel korábbi adat.

Fehér farmereket kínoznak meg, gyújtanak fel fáklyával vagy égetnek meg forró vasalóval. A megtámadottak 60 százaléka 50 év fölötti.

Julius Malema, a radikális marxista ellenzéki Gazdasági Szabadságharcosok vezetője nemrégiben azt mondta, Port Elizabeth fehér polgármesterét el kell távolítani, mert fehér. „A fehérség nyakát vágjuk el”, mondta.

/És akkor most egy érdekesség: amikor első ízben számoltam be több mint két éve arról, hogy  dél-afrikai fehér gazdák szeretnének érdeklődni, jöhetne-e közülük néhány Magyarországra, a blogról kitett Facebook poszton (https://www.facebook.com/istvan.lovas.587/posts/812407308886856) igen sokan rendkívül ellenségesen fogadták a szándékot, noha nagyon szép számban osztották meg. Volt, aki a „búr” nevet se hallotta. Örömmel látom, hogy például a tegnapelőtt róluk szóló Facebook poszton (https://www.facebook.com/istvan.lovas.587/posts/1461814720612775?pnref=story) már egyöntetűen pozitív volt a fogadtatás./


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »