Legfontosabb mezőgazdasági teendők

Szeretném ismételten felhívni a termelők figyelmét, hogy a mostani nehéz időjárási körülmények között az összes védekezési teendőt kizárólag kora reggel és/vagy késő este kell elvégezni.

Most minden erőfeszítésünket a növények öntözésére kell összpontosítani, mivel csak így tudjuk biztosítani az állandó tápanyagfelvételt a talajból. Ilyenkor különösen fontos a tápanyag felszívódását lombtrágyák és termésnövelő szerek segítségével biztosítani (Amino-Max vagy Amalgerol). Az előbbiek serkentik a növények ellenállóképességét. A harmat és eső hiánya miatt a betegségek nem tudnak járványszerűen terjedni. Emiatt különös figyelmet kell fordítani a különböző kártevők – különösen az atkák és a tetvek – megjelenésére. Ezek ellen bioszerek segítségével tudunk védekezni (Actorofit és Cezar). A védekezési munkálatok elvégzése során oda kell figyelni arra, hogy a permetlé a levelek fonákját is érje, mivel a felsorolt bioszerek kontakt hatásúak. Az említett védekezési munkálatokat kombinálva végezzük el.

Hírdetés

A gyümölcsösökben, valamint a szőlőültetvényekben ugyanazokkal a szerekkel hajtjuk végre a védekezést (lombtrágya + Amino-Max/lombtrágya + Amalgerol).

Ha felmerülnének valamilyen problémák vagy rendellenességek, kérem, hogy keressenek meg telefonon és szívesen segítek Önöknek. Tel.: 0975166318.

Novák András szaktanácsadó


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »