Legends Hungary ME – látogatás a Kaáli Autó-Motor Múzeumban (+Képgaléria)

Legends Hungary ME – látogatás a Kaáli Autó-Motor Múzeumban (+Képgaléria)

Napsütésben, remek időben kerülték meg a Balatont a Legends Hungary motorosai évadzáró túrájukon, ahol a szép tájak mellett gyönyőrű régi motorokat és autókat is megcsodálhattak. Az ő beszámolójuk következik 

Hagyományainkhoz hűen egy Balatoni Keringővel nyitottuk és zártuk is a motoros évet. Szezonzáró túránkon barátaink is elkísértek minket, többek között a Zalai 76-os Motoros Egyesület tagjai is velünk tartottak.

A motorozás, beszélgetés, közös ebéd mellett a nap egyik kiemelt programja a Kaáli Autó-Motor Múzeum meglátogatása volt. A Tihanyi-félszigettől északnyugatra található Dörgicsén berendezett múzeum Magyarország legnagyobb és legváltozatosabb járműgyűjteménye. Több, mint száz évre visszamenőleg csodálhattunk meg tökéletes állapotú, üzemkész motorokat és autókat.

Sok motoros, rengeteg motor – megérkeztünk a múzeumba.

Régi magyar és külföldi vasak, újszerű, menetkész állapotban.

A gépkocsik gyűjteménye is egyedülálló.

Hírdetés

A gyűjtemény megálmodója és tulajdonosa, Kaáli Nagy Géza professzor úr is jelen volt a tárlatvezetés során. Szívmelengető előadása után közös fotót is készítettünk, melyet a múzeum Facebook-oldala is közzétett.

Kaáli Nagy Géza professzorral, a Ford Mustang autóval és a musztángot ábrázoló fémszoborral.

Vágtató musztángot ábrázoló szobor, mely egy Ford Mustang alkatrészeiből készült.

Egy kevéssé ismert amerikai motormárka – Henderson DeLux 1921

FN Model személyautó, Belgium, 1914

Szebbnél-szebb motorok, melyeken nem fog az idő.

Élményekkel telve indult tovább a csapat, hogy befejezze a 2024-es év szezonzáró túráját. Természetesen a Legends Hungary color fel fog tűnni még az utakon sokszor az év végéig.

Eredeti bejegyzés: Legends Hungary ME

A Legends Hungary ME – látogatás a Kaáli Autó-Motor Múzeumban (+Képgaléria) bejegyzés először Betyársereg-én jelent meg.


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »