Legalább öt halálos áldozata van a Sydney-i késes támadásnak

Legalább öt halálos áldozata van a Sydney-i késes támadásnak

Öt ember életét vesztette egy késes támadásban Sydneyben. Az elkövető egy magányos merénylő volt, a rendőrség a helyszínen lelőtte. A rendőrség hivatalos közlése szerint egyelőre nem talált a merénylő indítékairól árulkodó bizonyítékot.

Az ausztrál nagyvárosban a rendőrséget helyi idő szerint kora délután riasztották az egyik bevásárlóközponthoz egy késes támadás miatt. A hatóságok több száz embert evakuáltak a helyszínről, majd felszólították a környékbeli lakókat, hogy maradjanak otthon.

A sajtóban megjelent beszámolók szerint a támadás áldozatai között van egy anya és kisbabája is, egyelőre nem tisztázott, hogy életben vannak-e még. A rendőrség csak annyit árult el, hogy hét embert szállítottak kórházba az incidens után, egyikük egy gyermek.

Hírdetés

A támadás első perceiben a bevásárlóközpont látogatói elkezdtek az épület túlvége felé menekülni, egyesek a toaleteken bújtak el.

Attack in Sydney, Australia. Dead and injured. pic.twitter.com/w11A9ytNEp — RadioGenoa (@RadioGenoa) April 13, 2024

Sydney, Australia, today. Asylum seeker rampages through a Shopping Mall stabbing people. At least 4 dead with many injured. This is your Multi-Cultural society. This is your Diversity. Nowhere in the West is safe from these people anymore. #Sydney pic.twitter.com/ed3kvzCppG — Lyn Hurst (@LynHurst20) April 13, 2024

Körkép.sk, reuters


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »