Legalább negyven ember meghalt, több mint száz megsebesült egy Moszkva melletti koncertterem elleni merényletben

Legalább negyven ember meghalt, több mint száz megsebesült egy Moszkva melletti koncertterem elleni merényletben

Súlyos merényletet követtek el ismeretlen támadók a Moszkvához közeli Krasznogorszk koncertterme ellen péntek este, az akcióban legalább negyven ember meghalt, több mint száz megsebesült.

A Crocus City Hallban a Piknik nevű zenekar adott koncertet hatezer néző előtt, amikor – a legfőbb orosz nyomozóhatóság, a Nyomozó Bizottság közlése szerint – 2-5 ember rájuk támadt automata lőfegyverekkel.

Az orosz hatóságok terrorcselekménynek minősítették a támadást.

Hírdetés

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője közölte: az illetékes szervek folyamatosan informálják Vlagyimir Putyin orosz elnököt a fejleményekről. Az orosz parlament felsőházának elnöke megtorlással fenyegette meg az elkövetőket.

John Kirby, az amerikai nemzetbiztonsági szóvivő sajtótájékoztatón fejezte ki részvétét, és azt mondta: nincsenek olyan információik, amelyek szerint a támadás mögött Ukrajna vagy az ukránok állnának.

Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője erre reagálva felszólította Washingtont, hogy ha vannak információi, ossza meg őket, ha nincsenek, ne nyilatkozzon így! Moszkvában minden nyilvános rendezvényt lefújtak a krasznogorszki rendezvényközpont elleni támadás miatt. Szergej Szobjanyin főpolgármester hatalmas tragédiának nevezte a történteket.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »