Lefülelték a martfűi tolvajbandát a helyi hazafiak?

Annak ellenére, hogy június 12-én fog majd csak meg alakulni a MÖM martfűi szervezete, a leendő aktivisták nem tétlenkednek addig sem.

Az elmúlt este újra szemfülesek voltak és nagy valószínűséggel a településen már néhány hónapja garázdálkodó, sorozatos betöréseket, lopásokat elkövető csoportot sikerült a hajnali órákban kifigyelniük. A sajátos, de hatékony módszerekkel dolgozó helyi fiatalok természetesen, mint jogkövető állampolgárok, értesítették a hivatalos szerveket, akik az állampolgári bejelentés után elfogták a településről eliszkoló és már régóta körözött gépjárművet az utasaikkal együtt. Az esetet Németh Ádám martfűi MÖM-kapcsolattartó számolt be.

Hírdetés

Mint közölte, tegnap (hétfő) este folyamán Szécsi Krisztián és Sziráki Martin éjfél után, nagyjából 1 órakor két gyanús autóra lett figyelmes. Mivel éppen ráértek, elkezdték óvatosan követni az autót. A két gyanús gépjármű lassan haladt, néha meg-megállt majd lassan ment tovább. „Mintha figyelték volna a házakat. Valószínűleg egy idő után kiszúrhattak bennünket, mivel elhagyták a települést, de addigra természetesen a rendszámokat fel tudtuk írni. Ahogy kikerültek a látóterünkből, azonnal értesítettük a rendőrséget. Ennek köszönhetően Tiszaföldvárnál le is állították a gépjárművet, amely egyébként körözés alatt állt és tömve volt cigány származású alakokkal” – tájékoztatott Szécsi Krisztián.

Sajnos tettenérés nem történt, de az ilyen állampolgári segítségnyújtási akciók reméljük, elveszik a kedvüket azoknak az alakoknak, akik már több hete fosztogatták az eddig nyugalmas kisvárosunk házait – fogalmazott Németh Ádám.

Június 12-én, 18 órától egyébként a helyi művelődési házban lakossági tájékoztatót tart László Attila, a MÖM országos vezetője. Ezen a napon alakul meg a tájékoztató után a Magyar Önvédelmi Mozgalom martfűi szervezete is, amelybe várják a városért tenni akaró és a környéken élő lakosokat is.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »