Leépítik a migráns-paradicsomot Finnországban

A jelek szerint már Finnország se lesz sokáig migráns-paradicsom. Emelik az adókat, de csökkentik a menedékkérőknek járó juttatásokat is. 

Azt tervezik hogy felemelik a tőkejövedelmekre kivetett adót és a magas jövedelműek személyi jövedelemadóját, hogy fedezze a növekvő migráció költségeit.
 
Az országba eddig a tavalyi 3600-al szemben idén

összesen 11 ezer menekült érkezett 

a szomszédos Svédországon keresztül. Ennyi elég volt ahhoz, hogy Helsinki bepánikoljon. 
 
„Azt hiszem gazdasági helyzetünk már kisebb probléma, mint a menekültek jelentette kihívás (……) Óráról órára nyomon követjük a helyzet alakulását” – mondta Juha Sipila miniszterelnök egy pénteki sajtókonferencián.
 
Finnország gazdasági recesszióval küzd, ugyanakkor még mindig a világ egyik leggazdagabb állama. Az adóemelés egyik oka az lehet, hogy eddig igen bőkezűen bántak a migránsokkal. A menedékért folyamodók felnőttenként 316 eurós (kb. 100 ezer forintos) készpénzjuttatást és a társadalmi beilleszkedési támogatások sorát kapják. A közterhek emelésével párhuzamosan ezeket is megkurtítják majd. 
 
Az elmúlt hetekben migránsok ezrei szöktek át Svédországból Lappföldön keresztül. Előtte Németországból Dániába, majd Dániából Svédországba vándoroltak. 
 

Napi kínzó kérdésünk: vajon hova mennek tovább a bevándorlók, ha már Finnország sem lesz olyan király hely?

Hírdetés

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek