Leépítik a kórházat Szikszón, tiltakoznak a civilek

Úgy tűnik, a 2011-ben meghozott döntés, miszerint a megyei kórházhoz integrálva leépítik a szikszói kórházat, elérkezett a végjátékhoz. Ennek részeként tavaly megszüntették a labort, idén pedig január 31-i határidővel az egynapos sebészetre akarnak lakatot tenni, miután évek óta – információink szerint – hiába jelentkeztek szakorvosok, hogy kórházunkban szeretnének műteni, a megyei kórház igazgatója nem kötött velük szerződést. Ha tervei valóra válnak, hamarosan erre már semmilyen lehetőség nem lesz, hisz az abaúji lakosság számára az egynapos sebészet csak Miskolcon lesz elérhető.

Mindez 86 abaúji település 80-90 ezer jórészt nyugdíjas korú lakosát érinti rendkívül hátrányosan. A döntéshozók belegondoltak abba, mit jelent a szegénységben és így rosszabb egészségügyi állapotban lévő abaúji lakosságnak a megnövekedett útiköltség, a várhatóan növekvő várakozási idő, a túlterheltség miatt rosszabb színvonalú ellátás? Vagy a lakosság nem számít? Tartunk tőle, hogy a leépítés a szakrendelésre is hatással lesz, ez pedig a betegellátás mellett az itt dolgozók egzisztenciáját is súlyosan érinti.

Hírdetés

A Települések Megmaradásáért Egyesület helyi aktivistánk, Fodor Lászlóné vezetésével tiltakozik a térség egyetlen kórházának tönkretétele ellen. A döntéshozóknak meg kell érteniük, az egészségügy nem egy profitorientált ágazat, az egészségügy nem lehet gazdaságossági kérdés. Az egészségügynek szolgáltatni kell: megelőzést, gyógyulást, életmentést. Szükség van rá, Szikszón, Abaújban is.

Települések Megmaradásáért Egyesület

Szemes István elnökNIF
Kategória:Belföld, Hírek


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »