Ledöntötték a több mázsás oroszlánt a vértói domb székely-magyar nemzeti emlékhelyén

Ledöntötték a vértói dombon álló székely-magyar nemzeti emlékhely egyik több mázsás szobrát. A rongálásról Apró-Juhász János, a Független Városi Szövetség-Magyar Egyesület alapító elnöke szombaton szerzett tudomást, késő délutánra már helyre is állították a kompozíciót, melyben az állat szerepel.

Lapunknak elmondta: ez immár a 15. bűneset az emlékhely létrehozása óta, az utóbbi két hónapban pedig már a harmadik. – Korábban felgyújtották már a székely kaput, az oltárt többször emberi ürülékkel kenték be és Koppány karját is lefűrészelték már.

Hírdetés

A mostani hullámban először ellopták a szent koronás lobogót, amit összeszabdalva, a sárban találtunk meg néhány nap múlva. Múlt héten fenyegető levelet kaptam, melyben azt írta valaki, hogy szétveri az emlékhelyet, most pedig az oroszlánt borították fel – sorolta az emlékhely létrehozója, aki minden alkalommal, így most is feljelentést tett a rendőrségen. – Remélem, egyszer véget ér ez a rongálási hullám, ami számomra tudatosan szervezett akciónak tűnik – tette hozzá Apró-Juhász.

delmagyar.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »