Lecsaptak a gyerekeiket nácinak nevelő amerikaiakra – de aki más neművé alakítja a gyerekét, azt megdicsérik

Lecsaptak a gyerekeiket nácinak nevelő amerikaiakra – de aki más neművé alakítja a gyerekét, azt megdicsérik

„Szakadár otthonoktatás” néven futott egy Telegram-csatorna, amely több mint 2400 csoporttagnak készített a fehér felsőbbrendűséget a középpontba helyező órarendeket. Mint kiderült, egy négygyermekes ohiói házaspár áll a csatorna mögött – írja a Vice News és a HuffPost nyomán a 24.

A csatorna „adminisztrátorai és tagjai szégyenkezés nélkül rasszista, homofób és antiszemita rágalmakat használnak, és naponta idéznek Hitlert és más náci vezetőket egy nyilvános csatornán” – szörnyülködik a Vice News.

A csatorna két készítője a Mr. és Mrs. Saxon néven futó Logan és Katja Lawrence. A holland származású feleség indította a csatornát 2021 októberében, mert úgy találta, kevés hazafias anyag lelhető fel az állami iskolarendszerben.

Hírdetés

Katja Lawrence az „Achtung! Amerikaner” podcastben arról beszélt:

Komoly erőket mozgósítottunk annak érdekében, hogy gyermekeink csodálatos nácik legyenek.

Olyan tananyagot is megosztottak egyebek mellett, amely az írás gyakorlásánál a Hitlertől és más nemzetiszocialista vezetőktől származó idézetek másolását jelentette.

A 37 éves nő nem csak az órarendjüket, a házi feladatokat és az óraterveket osztotta meg a csoport többi szülőjével, hanem azt is, hogy élik meg ezen eszmeiséget a mindennapokban. Például Führer-tortát sütött Hitler születésnapján, de megosztott egy hangfájlt is, amiben a gyerekei azt kiáltják, „Sieg Heil!”

Az elvileg a magántanulásról szóló csatornán a házaspár bátorította a többieket, hogy találkozzanak, így a gyerekeik „játszhatnak más fehér gyerekekkel”, és teljesen nyíltan felvállalhatják a nézeteiket.

A csoportnak az Egyesült Államokból minden tagállamából lehettek tagjai, Európából viszont csak norvégok, németek és az Egyesült Királyság állampolgárai.

Az ohiói jog alapján Lawrencéknek csak be kellett jelenteniük a helyi hatóságnak, hogy a gyerekeiket magántanulóként akarják tanítani, és ehhez csak minimális követelményekbe kellett belemenniük: évente 900 óra oktatást kell tartaniuk, minden évben értesíteniük kell a tanfelügyelőt, és biztosítaniuk kell a tanulók munkájának értékelését.

Hogy ezek a feltételek teljesültek a családnál, most, a beszámolók után az állami oktatási minisztérium néz utána. Szakértők szerint nem szegtek törvényt, mert a szabályzat azt is kimondja, hogy a szülőket nem lehet arra kényszeríteni, hogy olyan tantervet tanítsanak, amely ellentétes vallási meggyőződésükkel.

Az ügyvéd Carmen Longoria-Green, aki a Felelős Otthonktatás Koalíció igazgatósági elnöke is, a Vice-nak azt mondta, ő is magántanuló volt, az ennyire szélsőségesen neonáci ideológia nem volt szokványos, a fehér felsőbbrendűség sugallása már inkább. Példaként elmesélte, hogy ő, míg fel nem nőtt, addig úgy tudta, Martin Luther King Jr. egyáltalán nem volt tiszteletre méltó személy, akire esetleg fel kéne nézni. Nahát…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »