Lebukott a multikultinak hitt Svédország: bűnös módon nem akarnak örülni a kolduló "romáknak"!

Lebukott a multikultinak hitt Svédország: bűnös módon nem akarnak örülni a kolduló "romáknak"!

Bírálta Svédországot az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet, mert szerinte az országban diszkriminálnak bizonyos európai uniós országokból érkező "romákat" – jelentették hírügynökségek csütörtökön.

"Hideg fogadtatás" című jelentésében a szervezet azzal vádolja a svéd hatóságokat, hogy nem tesznek meg mindent az EU-ból érkező, "kiemelten veszélyeztetett" emberek megsegítése érdekében.

A jelentés összeállítása során 58 romániai cigánnyal készítettek interjút. A készítők egyebek mellett azt vetik a svéd rendőrök szemére, hogy "zaklatják azokat az uniós állampolgárokat, akik koldulnak", illetve több helyen megtagadják tőlük az alapvető egészségügyi szolgáltatásokat is.

Hírdetés

A jelentés elismeréssel szól azonban néhány olyan svéd városról, amely hosszútávra nyújt szállást az érkezőknek, így biztosítva számukra lehetőséget, hogy "terveket szőjenek a jövőre nézve", elsősorban a munkakeresést (!!!) illetően.

A helyi hatóságok azzal az indokkal utasították el a szervezet vádjait, hogy ezek az emberek csupán az EU-n belüli szabad mozgást gyakorolják, és mindössze "ideiglenesen" tartózkodnak Svédország területén.

A jelentés szerint több ezer, az Európai Unióból érkezett bevándorló él jelenleg Svédország-szerte rossz, "veszélyes" körülmények között.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »