Lebontják a Műegyetem két ikonikus épületét

Lebontják a Műegyetem két ikonikus épületét

Kell a hely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Innovációs és Fejlesztési Központjának.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Innovációs és Fejlesztési Központját az intézmény két, a budapesti városképet is meghatározó épületének a helyén tervezik megépíteni – írja a 24.hu.

Hírdetés

A tervek szerint 2023-ra elkészülő, egyelőre látványterveken sem látható új központ kedvéért a BME V2 jelű egykori oktatási épületének, illetve a Goldmann György téri menzának kell eltűnnie. Mindkettőt a BME 1967-ben bekövetkezett bővítése hívta életre, ekkor csatolták a műegyetemhez az Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetemet, melynek eredményeként a következő tizenöt évben tizenegy új oktatási és néhány egyéb célú épületet emeltek a Petőfi és Szabadság híd közti területen.

Az 1969-ben elkészült V2-ben 1980-ra az ablakok tönkrementek, 1990-ben pedig a V2 teljes homlokzatának cseréjére is szükség lett volna a korrózió miatt, de az épületet végül 2012-ben bezárták, a tanszékeket átköltöztették az Infoparkban időközben elkészült a Q épületbe. Mindez azonban nem jelentette azt, hogy az épületet az első pillanattól kezdve le akarták volna bontani.

A Goldmann-menza tervezését 1975-ben kezdték meg, de a napi háromezer adag kiadására szánt, egyszerre hatszáz diákot befogadni képes modern óriásban a diákok csak 1983. január 10-től sorakozhattak fel.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »