Lebombázták az oroszok a lelőtt gépből katapultáló pilótát lelövő türkmén terroristákat

Az orosz és a szíriai fegyveres erők megsemmisítették azokat a szíriai lázadócsoportokat, amelyek a kedden a török légierő által lelőtt orosz vadászbombázó becsapódásának térségében tevékenykedtek, és az incidens után megölték a gép egyik katapultáló pilótáját – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön, írja az MTI.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A szóvivő azt mondta, amint a gép másik pilótája biztonságba került, az orosz légierő gépei kiterjedt bombázásba kezdtek a becsapódás környékén, a szíriai kormányhadsereg pedig heves tüzérségi tűz alá vette a területet. A támadásokkal minden, a térségben tevékenykedő terrorcsoportot és más szervezetet megsemmisítettek – fogalmazott Igor Konasenkov.

Hírdetés

A török légierő F-16-os vadászgépe kedden lőtte le az orosz Szu-24-es vadászbombázót, miután az török állítás szerint megsértette az ország légterét a szíriai határnál. Moszkva azt állítja, a gép Szíria felett repült. A gépet ért találat után mindkét pilóta katapultált Szíria légterében, de egyiküket lázadók agyonlőtték. A másik pilótát szíriai és orosz különleges egységek menekítettek ki a harci övezetből.

Az eset Szíria északnyugati részén, Latakia tartományban történt, ahol türkmén lázadócsoportok harcoltak a szíriai kormányerőkkel, az orosz bombázások pedig utóbbiakat támogatták.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője arról is beszámolt csütörtökön, hogy az elmúlt három nap támadási mérlege szerint az orosz gépek 134 bevetés során összesen 449 célpontot semmisítettek meg Szíria nyolc tartományában. Csapásokat mértek az északnyugati Aleppóban, Idlíbben és Latakiában, az ország középső részén lévő Homszban és Hamában, a főváros, Damaszkusz környékén, valamint az Iszlám Állam dzsihadista szervezet erősségének számító kelet-szíriai Rakkában és Deir ez-Zórban is.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet szerdán szintén arról számolt be, hogy az orosz légierő fokozta támadásait, különösen Latakia tartományban, a keddi incidens színhelyén.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »