Lebénulhat a Jókai utcai házomlásban megsérült táncosnő

Lebénulhat a Jókai utcai házomlásban megsérült táncosnő

Hatórás műtétet hajtottak végre a gerincsérülést is szenvedő fiatal nőn.

A főváros VI. kerületében lévő Jókai utcában hétfő reggel leomlott az egyik felújítás alatt álló ház negyedik szintjére épített párkányfal, a falrész pedig magával sodort néhány díszítőelemet is a homlokzatról. Az ötvenméteres szakaszon zúduló többtonnányi törmelék öt parkoló autót a földdel tett egyenlővé, négy járókelő pedig megsérült.

A szerencsétlenség legsúlyosabb sérültje egy 26 éves balerina, aki táncművész párjával éppen munkába, a Budapesti Operettszínházba tartott. Alig háromszáz méterre voltak a céltól, amikor az omlás bekövetkezett.

“Sétáltunk, amikor egy nagy robajra lettünk figyelmesek a kordonok mellett. Először azt hittük, hogy az építkezésen történik valami, de amikor felnéztünk, láttuk, hogy szakad le egy egész emelet. Elkezdtünk kézen fogva szaladni, de sajnos a párom, Niki a törmelék alá került” – mondta a Blikknek Babácsi Benjámin.

Hírdetés

“Ezután percekig nem láttam semmit a hatalmas porfelhő miatt. Kiabáltam neki, szólítgattam, de sajnos nem érkezett válasz. Végül megláttam, a törmelék alatt feküdt eszméletlenül. A mentők gyorsan kiérkeztek, szerencsére életben van, de nem tudjuk, mi lesz a lábaival, a bénulás veszélye sajnos fennáll” – tette hozzá a férfi, aki azt is elárulta, hogy párján hatórás műtétet hajtottak végre,

A Budapesti Operettszínház közleményt adott ki a terézvárosi házomlásban súlyos balesetet szenvedett táncművészükről, amiben azt írták, a teátrum vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról számolt be, hogy hat mentőegységet riasztottak, a mentők négy sérültet láttak el a helyszínen. A legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Három sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is a baleseti osztályra vitték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást, és szakértők bevonásával vizsgálják a történteket.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »