Leállították a reality-t, mert “náci” tetkója volt az egyik szereplőnek

Leállították a reality-t, mert “náci” tetkója volt az egyik szereplőnek

A The Chop című műsorban a legjobb asztalost keresik, azonban az egyik versenyző arcára – sok más között – a 88-as szám volt varrva.

Miután a szemfüles zsidók és liberális hamar kiszúrták a dolgot és a közösségi médiában szóvá is tették, a brit Sky History csatorna (amely az itthon is jelen lévő A+E Networks csoport portfóliójába tartozik) vezetősége úgy döntött végül leveszi a műsoráról a The Chop című realityjének új évadát.

A csatorna csak azután döntött így, hogy az ácsokról szóló műsor versenyzőjének arcára tetotált 88-as szám egyre nagyobb vihart kavart a libernyák kibertérben. Habár néhány országban tiltott is a kombináció, de Nagy-Britanniában pont nem. A nyolcasok az ábécé nyolcadik betűjére, a H-ra utalnak: leegyszerűsítve a 88 jelentése a tehát hozzáértő kontextusban azt jelenti HH, azaz Heil Hitler.

Hírdetés

A szerencsétlen ács, Darren Lumsden először azzal védekezett, hogy a szám valójában édesapja halálának évszámát jelöli, később kiderült, hogy Lumsden apja él és virul.

Az A+E Networks végül egy belső vizsgálat után úgy döntött, hogy inkább leállítja a műsor sugárzását, mivel rájöttek, hogy Lumsden tetoválása „szélsőjobboldai ideólógiákhoz” köthető, így azt nyilatkozták, hogy „sértő lehet a nézők számára”. A tévétársaság közleményében természetsen elnézést kért, és tovább folytatja az ügyben a vizsgálódást, még úgy is, hogy Lumsden azóta is tagadja a vádakat.

A The Chop friss, tízrészes évadából így végül egyetlen epizód került csak adásba a briteknél.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »