Leállítaná a sorosos kampányt a Mazsihisz – csak azért, mert Soros is zsidó…

A „sorosozó” kampány leállítását kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől levélben a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke. A szervezet által az MTI-hez csütörtökön eljutatott közlemény szerint Heisler András arról ír: a Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a „sorosozás” komoly kockázatokat hordoz

Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen – fogalmaz, hozzátéve, „az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan”. Megfogalmazása szerint Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél.

Hírdetés

„Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem Önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat” – fordul levelében Orbán Viktorhoz a Mazsihisz-elnök. Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nem csak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is – írja, arra kérve a miniszterelnököt, „tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen”.

(MTI)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »