Le Pen sarkon fordult, amikor fejkendő-viselésre akarták rávenni Bejrútban a főmuftinál

Le Pen sarkon fordult, amikor fejkendő-viselésre akarták rávenni Bejrútban a főmuftinál

Nem volt hajlandó találkozni a libanoni főmuftival kedden Bejrútban Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke, államfőjelölt, mert a megbeszélés idején fejkendőt kellett volna viselnie.

Abdel-Latif Derian libanoni főmufti hivatala közölte: előzetesen értesítették Marine Le Pen stábját arról, elvárják, hogy a francia politikus a találkozó idején fejkendőt viseljen. Amikor Le Pen kedd reggel megérkezett a bejrúti találkozó helyszínére, a főmufti hivatalában egy fejkendőt nyújtottak át neki, amelyet nem volt hajlandó felvenni, és azonnal távozott.

Hírdetés

„A világ legmagasabb rangú szunnita hatósága sem követelt meg ilyesmit, úgyhogy adják át üdvözletem a főmuftinak, de nem vagyok hajlandó eltakarni magam” – jelentette ki a francia elnökjelölt újságíróknak.

Marine Le Pen 2015-ös egyiptomi látogatására utalt, amikor találkozott Ahmed et-Tajjebbel, a szunnita világ szellemi központjának számító kairói Al-Azhar mecset és egyetem vezetőjével, és azon a megbeszélésen nem kellett fejkendőt viselnie.

Az előrejelzések szerint a Nemzeti Front elnöke nyerheti meg Franciaországban az elnökválasztás első fordulóját, de májusban a döntő második fordulóban várhatóan alulmarad kihívójával szemben.

(MNO)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »