Le Pen: Macron gyenge, és nincs programja az iszlamista terrorizmus ellen

Le Pen: Macron gyenge, és nincs programja az iszlamista terrorizmus ellen

PÁRIZS. Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnökjelöltje éles támadást indított riválisa, a centrista Emmanuel Macron ellen hétfőn, és azzal vádolta ellenfelét, hogy nincs kidolgozott politikája az iszlamista veszély elhárítására.

„Azért találkozom a francia emberekkel, hogy felhívjam a figyelmüket az olyan fontos dolgokra, mint például az iszlamista terrorizmus, amelynek témájában Macron úr elég gyenge – és akkor még enyhén fogalmaztam” – mondta riportereknek Le Pen. „Nincsenek tervei arra vonatkozóan, hogy miként védi meg a francia népet az iszlamista veszélytől” – tette hozzá.

Hírdetés

Le Pen úgy véli, hogy a mindent eldöntő második forduló egyben népszavazás is lesz a „féktelen globalizációról”. Eközben Macron szóvivője azzal élcelődött, hogy Le Pen populista gazdasági ígéretei miatt „az elmúlt hetek Mikulása” volt. Mint mondta: Le Pen rengeteg „adóajándékot” ígért, de arra nem ad magyarázatot, honnan teremti elő az ehhez szükséges fedezetet, ami „végtelen felelőtlenség”.

Griveaux egyúttal kiemelte a radikális jobboldali Nemzeti Front elleni küzdelem fontosságát. „Azt akarjuk, hogy a nyugati demokráciák számára a francia nép legyen a remény, amely véget vet a populizmus térhódításának” – tette hozzá.

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron független, centrista politikus végzett az első helyen az elnökválasztás vasárnapi, első fordulójában a voksok 23,75 százalékával, míg Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje a második helyen futott be a szavazatok 21,53 százalékával. A második fordulót május 7-én rendezik, az OpinionWay francia közvélemény-kutató intézet friss felmérése szerint Macron 61 százalékot is szerezhet, míg Le Pennek 39 százalékot jeleznek előre.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »