Le Pen: “A franciai zsidóknak fel kell adniuk izraeli állampolgárságukat”

Le Pen: “A franciai  zsidóknak fel kell adniuk izraeli állampolgárságukat”

HAARETZ

„A szélsőjobboldali Marine Le Pen által irányított Franciaországban a zsidó állampolgároknak fel kell adniuk izraeli állampolgárságukat”, tudósít az angol nyelvű izraeli lap kijelentéséről.

/És nem tudósít róla az MTI./

Le Pen a France 2 TV-nek mondta, ha megválasztják, nem engedi meg francia állampolgároknak, hogy bármely  nem európai ország állampolgárai is legyenek.

Amikor rákérdeztek Izraelre és a zsidókra, a pártelnök így felelt: „Izrael nem tagja az Európai Uniónak, és nem is tekinti magát annak”, és így nem fog megengedni kettős, francia-izraeli állampolgárságot.

Hírdetés

Kijelentette, a tilalom az Egyesült Államokra és az észak-afrikai országokra is vonatkozik, de az EU és Oroszország kettős állampolgárai nem tartoznak a tilalom alá, mert azok részei „a nemzetek Európájának”.

A lap ugyanezen témáról írt másik cikkében (http://www.haaretz.com/world-news/europe/.premium-1.771006) megszólaltat francia-izraeli kettős állampolgárokat, aki szerint Marine Le Penből mégis előbújt apja antiszemitizmusa.

(A lap nem szólaltat meg pl. francia-amerikai vagy francia-marokkói állampolgárokat, hogy megtudja, vajon Marine Amerika- és Marokkó-ellenessége is előbújt-e.)

 

/Találós kérdés: vajon miért nem mer egyszerű, érdeklődésre számon tartó tényeket közölni a Gazsó-féle MTI?/

/Találós kérdés: vajon miért nem mer egyszerű, érdeklődésre számon tartó tényeket közölni a Gazsó-féle MTI?/

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »