Le az európai uniós zászlóval!

Le az európai uniós zászlóval!

Mielőtt bárki felszisszenne, hogy a tiltakozás ilyen formája túl erős, gondoljunk vissza két olyan múltbéli eseményre, amely a felvidéki magyarokkal történt itt, a mai Szlovákiában. Törvény tiltja a magyar zászló bevitelét a labdarúgó-mérkőzésekre. Hajszálon múlt, hogy törvény tiltotta volna a magyar himnusz eléneklését szlovákiai rendezvényeken. A zászlónk, a himnuszunk a mi szimbólumaink. Száz év óta ezerszer jobban kapaszkodunk beléjük, mert erőt adnak ahhoz, hogy őshonos közösségként határozzuk meg magunkat itt, a Felvidéken és reményt adjon ahhoz, hogy összetartozunk.

A zászló tehát szimbólum, ez EU zászlaja is az, s ha az EU kimondja, hogy mi, a felvidéki magyar közösség nem vagyunk érték és tényező az EU számára, akkor nekünk is egy erős, szimbolikus tettel kell üzennünk:

Szimbolikus napot választottunk a tiltakozásunk napjává, Kölcsey Ferenc január 22-én alkotta meg a Himnuszt.

„Isten, áldd meg a magyart
Jó kedvvel, bőséggel
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel”

Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a tiltakozó felhívást.

Felhívás felvidéki magyar polgármesterek, önkormányzati képviselők, pártok, civil szervezetek és polgárok felé. A Minority SafePack-kel kapcsolatban az Európai Bizottság becsapta és semmibe vette az EU nemzeti és nyelvi kisebbségeihez tartozó 50 milliónyi polgárát.

A bizottságot valójában nem érdeklik az őshonos nemzeti közösségek, csak azok a csoportok, melyek főleg ellenőrizetlenül, gazdasági bevándorlóként érkeztek pár éve Európába, illetve a magukat LMBTQ-közösség tagjaiként meghatározó kisebbségek.

Hírdetés

A döntéssel végleg bebizonyosodott, hogy az EU számunkra több mint csalódás. Ezzel a döntéssel  üzenték nekünk a népszámlálás évében, hogy nem vagyunk Brüsszel és Európa számára érdekesek, nem vagyunk érték! Sem mi, felvidéki magyarok, sem a több mint 50 milliós európai, őshonos nemzeti közösség szerte a Kárpát-medencében, illetve egész Európában.

Az elmúlt években a felvidéki magyar közösség egyre inkább kezd egy olyan embertömegre hasonlítani, mely nem tudja honnan jött, és hova tart. Ezért pedig a választott politikai és társadalmi elit a felelős. Aki példát mutat az embereknek, azt becsüli és támogatja a nép. Itt az idő tehát, hogy újra példát mutassanak a polgármestereink, az önkormányzati képviselőink, civil szervezetek vezetői, de Felvidék minden polgára is.

Felhívjuk tehát a magyar polgármestereinket, hogy tiltakozzanak az EU, illetve a Bizottság döntése ellen. 

Száz éve megaláztak bennünket Nyugaton és most újra! Ha erre nem adunk egy közös választ, megérdemeljük a sorsunkat. Mi, a kezdeményezők, viszont reméljük, hogy van még bennünk annyi kurázsi, hogy képesek vagyunk hallatni a hangunkat.

Mindenki más pedig úgy támogathatja a tiltakozást, hogy aláírásával ITT csatlakozik a felhíváshoz.

„Az eltiport nemzet újjászületik, de öngyilkos nemzetnek nincs feltámadás.“

Ne szaladjunk a vesztünkbe, álljunk ki önmagunkért!

A tiltakozás kezdeményezőinek névsora ITT olvasható. 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »