Le akarta szedni egy migráns a keresztet

Egy 21 éves gambiai migráns december 22-én mászott fel a Duca D’Aosta téren álló, Milánó városa által állított fenyőre. A csodaszépen feldíszített, kivilágított fa Milánó központi pályaudvara előtt lett kiállítva, a 21 éves gambiai bevándorló megpróbálta levenni a fa tetejét díszítő keresztet – írja olasz forrásokra hivatkozva a 888.hu.  A migránst végül a hatóság erélyes fellépése állította meg, a rendőrök leszedték a fáról, majd bevitték a rendőrségre – írja az ansa.it olasz internetes hírportál lombárdiai kiadása. Amikor a rendőrök kikérdezték, hogy miért mászott a fára, csak annyit tudott mondani, hogy „a fa nem jó” és a keresztre mutogatott. 

A hatóság a kitoloncolás mellett döntött, ám amikor a bevándorlási hivatal azonosította a férfit, kiderült, hogy már letelepedési engedélyt kapott Brindisi megyében. Ekkor vissza akarták küldeni oda, azonban a migráns furcsán kezdett viselkedni, ezért elszállították az egyik milánói kórházba.

Hírdetés

Az incidens néhány nappal azután történt, hogy a teret egy tunéziai piaccá változtatták, mivel a Tunéziai Idegenforgalmi Központ kibérelte a teret a hétvégére (december 16.-17.). Erre az alkalomra egy nagy arab jellegű kaput állítottak a térre, pont a karácsonyfával szemben. Ez sokakat felháborított.

A tunéziai eset után már csak az hiányzott, hogy egy másik afrikai polgár megpróbálja ellopni a karácsony jelképét – mondta el korábbi milánói alpolgármester, Riccardo De Corato,


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »