"Le a zászlóval!" – Németország-szerte letépkedik a német lobogót a legtoleránsabbak

"Le a zászlóval!" – Németország-szerte letépkedik a német lobogót a legtoleránsabbak

Miközben Németország a labdarúgó Európa-bajnokságon bejutott a legjobb nyolc csapat közé, odahaza a Zöldektől kezdve mindenféle antifákig és egyéb hulladékokig uszítanak a német zászló kitűzése és lengetése ellen, mert szerintük az csak fokozza a nacionalizmust és a migránsellenességet. Az elmúlt hetekben ez az öngyűlölő társulat azt is kifogásolta, hogy a németek a mérkőzések előtt Franciaországban eléneklik a himnuszt, mire a szurkolók válaszul legutóbb, a szlovákok elleni mérkőzés közben is rázendítettek a himnuszra. A nagyobb német városokban nemzetellenes társaságok módszeresen letépkedik az autókra kitűzött zászlócskákat, s a tulajdonosoknak cinikus üzenetet hagynak hátra – írja a Presse Augsburg című független hírportál.


A Rajna-vidék–Pfalz tartomány Zöld Ifjúságának zászlóellenes uszítása

Összetételét és játékerejét tekintve ez a mai német labdarúgó-válogatott már nem olyan, mint például Franz Beckenbauer idejében volt, de azért mégis világbajnok, s győzelmeivel tartást ad, büszkeséggel tölti el a háború utolsó szakaszától kezdve fizikailag megtizedelt, máig tartó tudatmódosító tevékenységgel nemzeti öntudatától megfosztott német népet. Németországban – akárcsak nálunk – a társadalom szemétjének nem tetszik tehát az, hogy a labdarúgó Európa-bajnokságon jól szereplő válogatott kicsit földobja az elmúlt több mint hét évtized folyamán megtépázott nemzeti érzést. Németországban az „ötödik hadoszlop” most a fekete-piros-arany szövetségi zászló lengetése és a himnuszéneklés ellen hirdetett hadjáratot. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy Angela Merkelről készült egy videofelvétel, amelyen a kancellár kitépi valakinek a kezéből a német zászlót, majd mint egy rongydarabot félredobja – H. J.)

Hírdetés

A Zöldeket (Die Grüne), mindenféle „antifákat” és a hozzájuk hasonló migránsimádó gyűlölködőket Németországban a mostani Európa-bajnokság első hetében már az is zavarta, hogy válogatottjuk mérkőzései előtt a szurkolók önfeledten éneklik a himnuszt. Az egészséges lelkületű németek válasza erre az volt, hogy a legutóbbi, a Szlovákia elleni mérkőzésen azt tették, amit eddig még sosem, a lelátón, mérkőzés közben egyszer csak elkezdték énekelni a himnuszt. Pedig a háború után a német himnuszt kétszer is „megrendszabályozták”, másodszor akkor, amikor a fentebb már említett öngyűlölők kezdeményezésére 1991-ban az akkori szövetségi elnök és kancellár egyeztetése értelmében úgy döntöttek, hogy nem énekelhetik többé a Hoffmann von Fallersleben három versszakból álló versének (Das Lied der Deutschen – A németek éneke) Deutschland, Deutschland über alles / Über alles in der Welt (Németország, Németország mindenek fölött / Mindenek fölött a világon) kezdetű első versszakát, hanem csak az utolsót. A Hoffmann von Fallersleben írta vers egyébként jóval később keletkezett mint a himnusz zenéje, amelyet nem más, mint a „bécsi iskola” első zeneszerző óriása, Joseph Haydn komponált.

„Eltávolítom az Ön nemzeti zászlóját. Lényegtelen ugyanis, hogy milyen indíttatásból tűzte ki ezt a zászlót, mert ön ezzel a tettével mindenképpen a nacionalizmus malmára hajtotta a vizet. Ez a zászló ugyanis nem labdarúgó- vagy bármiféle más csapatot bátorít, hanem a német önazonosságot erősíti. A nemzeti jelképekkel, mint például ez az autóra kitűzhető zászlócskával, ki lehet alakítani egy olyan ‘nemzeti közösséget’, amely kihangsúlyozza a nemzeti önazonosságot, s ezzel megteremti a nacionalizmust. S a nacionalizmus pedig sok ember számára végzetes következményekkel jár”, áll az agymosottak üzenetében, majd példaként fölhozza, hogy a nacionalizmus idézi elő a hatóságok által alkalmazott diszkriminációt, a munkaerőpiacon való hátrányos megkülönböztetést, de még azt is, hogy a migránsnők túlzsúfolt menekültszállásokon kénytelenek lakni. „A nacionalizmus öl a rasszista erőszak, az állami szintű üldözés, az európai határokon alkalmazott brutális különválasztási politika és a válságövezetekbe történő visszatoloncolás által”, írják a zászlócskákat eltüntető aljaemberek, majd búcsúzóul cinikus módon ezt üzenik az autósoknak, hogy takarékoskodjak, ne költsék feleslegen a pénzüket, nekik pedig ne kelljen fölösleges munkát végezniük, a környezetet is óvják meg a szemeteléstől azzal, hogy nem tűznek ki új zászlócskát az autójukra.

Hering József – Kuruc.info

Ők szóltak előre: "Német" Zöldek: hagyják otthon a zászlókat a szurkolók, mert a hazafiság kirekesztő!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »